От 1 юли ще поскъпнат тютюневите изделия, тъй като за

...
От 1 юли ще поскъпнат тютюневите изделия, тъй като за
Коментари Харесай

Ще живеем по-здравословно по принуда! Идва тежка секира за пушачите

От 1 юли ще нарастнат тютюневите произведения, защото за тях ще се заплаща по-висок данък, излиза наяве от оповестените текстове за актуалиацията на бюджета.

От 1 юли се вкарва данък върху никотиновите течности и се планува увеличение на акциза за нагреваемите и класическите цигари. При нагреваемите, които получиха огромна известност у нас, акцизът се покачва от 233 на 245 лв. на кг, което значи, че за всеки грам такива цигари повишаването е с към стотинка и това е без Данък добавена стойност.

При класическите цигари повишаването на акциза е от 177 на 187 лв., което при неофициални калкулации на специалисти може да докара до повишаване сред 20 и 25 стотинки за кутия.

При никотиновите течности е заложен график на повишаване на акциза, който стартира от юли с 0,18 лв. за милилитър и нараства с по една стотинка до юли 2025 година, когато ставката към този момент ще бъде 0,21 лв. за милилитър.

Из общественото пространство се приказва настойчиво, че фрапантният скок на папиросите идва като запълване на дупката поради нулевата Данък добавена стойност ставка на хляба.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР