От 1 юли Германия застана начело на ЕС заедно с

...
От 1 юли Германия застана начело на ЕС заедно с
Коментари Харесай

Посланиците на Германия, Португалия и Словения у нас разкриха приоритетите на тройното председателство на ЕС

От 1 юли Германия застана отпред на Европейски Съюз дружно с Португалия и Словения.

Какви са целите на тройнотоевро председателство пред Българска национална телевизия разкриха посланиците на трите европейски страни у нас.

Нашият лозунг е "Заедно за възобновяване на Европа ", заяви Н. Пр. Кристоф Айххорн, дипломат на Германия. По думите му, макар подготовката за европредседателството, пандемията е наложила фундаментална смяна в главните посоки.

"Как се измъкваме от този смут, който ни налегна - суверенност и взаимност са двете думи, които сплотяват Европа. Това значи да организираме силите си, своите стопански системи, доклади, тъй че и бизнесът, и хората да могат да излязат от тази рецесия ", сподели Н. Пр. Кристоф Айххорн, дипломат на Германия.

Германските университети са отворени за българските студенти, акцентира още посланикът.

Посланикът на Португалия подчертава върху обществените ограничения за справяне с последствията от пандемията.

"Имаме пакет за възобновяване. Със сигурност се надяваме, че това е верният инструмент европейските страни да напреднат дружно в оправянето от пандемията. Имаме високи очаквания и ще продължим доусъвършенстването и използването на тези принадлежности и стратегии за целия континент. Португалия свързва стопанското със общественото възобновяване. Това е нашият приоритет ", сподели Н.Пр. Елена Маргарида, Резенде де Алмейда Коутиньо, дипломат на Португалия.

Кризата с бежанците и методите към решаването ѝ разяснява посланикът на Словения у нас.

"Словения е за общ метод по отношение на бежанците. Уви, доста страни се пробват да сторят оптималното за справяне с казуса на лична почва. Смятам, че би трябвало да създадем всичко за запазване на външните ни граници. Надявам се да може да създадем нещо за страните на мигрантите, с цел да се лишат те от мотивацията да ги напущат ", Н. Пр. Анжей Франгеш, дипломат на Словения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР