От 1 януари няма да е нужно столичани да декларират

...
От 1 януари няма да е нужно столичани да декларират
Коментари Харесай

Обществените поръчки и покупката на имот в София - от януари само електронно

От 1 януари няма да е нужно столичани да заявяват покупката и продажбата на парцелите си на място, а това ще става онлайн.

Също от идната година публичните поръчки на София ще са електронни .

Това е допустимо, защото Столична община към този момент има връзка с Агенцията по вписванията.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на показване на Стратегията за цифрова промяна на София в Столична община.

Реални електронни услуги и внедряване на нови механически услуги във всички браншове в работата на София планува тактиката.

Столична община е подписала контракта за осъществяване на тактиката с Агенцията за вложения в съдействие с Европейска капиталова банка предходната седмица.

Стратегията за цифровизация е направена от организацията с присъединяване на над 100 представители на локалния бизнес и университетите , а й ще се управлява от бъдещия заместник-кмет с сектор " Дигитализация " Владимир Данаилов.

След избирането му идната седмица тактиката ще бъде импортирана за гласоподаване в Столичния общински съвет.

" Първата задача на Данаилов е да модернизира настоящата система на общината от 50 административни услуги и да я разшири. Изискванията ще са администрацията на Столична община да не желае от жителите, а да прави вътрешна инспекция за налични документи в личните си системи ", изясни Фандъкова.

Тя даде за образец, че електронно към този момент е записването за детски градини и ясли, с което са спестени 7 документа.

И в този момент първо следва да се направи обзор на всички услуги и да се вкарат нови механизми за работа.

От своя страна ръководителят на дигитализацията и предстоящ заместник-кмет Владимир Данаилов изясни, че по тактиката към този момент има 14 плана, които са на идейна фаза, само че ще получат финансовата поддръжка на Европейска инвестиционна банка.

От януари 2020 година София ще взе участие в плана " 100 интелигентни града " , посредством който ще има опция да се кандидатства и да се привлекат доста начинания, както и да се създадат интернационалните съюзи с други 41 града.

Този план ще дава опция на софийските компании да продават услугите си елементарно на тези градове.

" Стратегията по цифровизация планува е-управление, което да направи методите за заплащане на разнообразни услуги по-удобни. Целта ни е нито един жител да не се среща с нито един служител ", сподели Данаилов.

Той изясни, че ще се основат и " отворени данни " онлайн, като столичани сами ще решат какви да бъдат тези данни, с цел да могат да вземат участие в електронното ръководство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР