От 1 януари 2022 година линията на бедност в страната

...
От 1 януари 2022 година линията на бедност в страната
Коментари Харесай

Предлагат линията на бедност да стане 413 лв. след 1 януари

От 1 януари 2022 година линията на беднотия в страната ще бъде 413 лв. вместо досегашните 369 лв. - това планува план на държавно разпореждане, качен за публично разискване на уеб страницата на МТСП, съобщи БНР.

Определянето на размера на линията на беднотия за страната става на съображение на специфична методика. Тя дава опция, при внезапни стопански промени, общественият министър да предлага размер на линията на беднотия въз основата на справедлива информация, съобразена с опциите на бюджета, само че не по-малък от избрания размер на линията на беднотия за страната през настоящата година.

Отсъствието на предсказуемост във връзка с измененията в потреблението и заетостта, свързани с към момента наличните опасности от здравно естество, постановат потреблението на релативно закостенял метод при определянето на размера на линията на бедността за 2022 година, се показва в претекстовете към плана на разпореждане.

С определянето на линията на беднотия от 413 лева за следващата година, финансовата поддръжка за хората с трайни увреждания ще бъде обновена, съгласно опциите на бюджета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР