От 1-ви октомври да отпадне таванът на пенсиите, за което

...
От 1-ви октомври да отпадне таванът на пенсиите, за което
Коментари Харесай

Три партии с предложения за промени в размера на пенсиите

От 1-ви октомври да отпадне таванът на пенсиите, за което са нужни спомагателни 22 милиона лв. до края на годината. Това предлага парламентарната група ГЕРБ-СДС сред първо и второ четене на актуализацията на бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2021-ва година, предава БНР.

С оферти от ГЕРБ законопроект се регламентира и изплащането на добавка от 100 лева на човек за всички пенсионери за октомври, ноември и декември тази година. За задачата са нужни малко над 621 милиона лв..

Срокът за внасяне на предложенията до обществената комисия в Народното събрание изтича през днешния ден.

В момента оптималната пенсия е 1440 лева, а на първо четене депутатите гласоподаваха предлагането на служебното държавното управление тя да стане от 1-ви октомври тази година 1500 лева

Движение за права и свободи и " Българска социалистическа партия за България "  също внесоха към този момент концепциите си за промени в размерите на пенсиите. Предложението на Движение за права и свободи, импортирано в обществената комисия е, пенсионерите да получат добавка от 120 лева за октомври, ноември и декември тази година.

Внесеното от Българска социалистическа партия предложение за промени планува отпуснатите до 31 декември 2017 година пенсии да се преизчислят от 1-ви октомври на база средномесечният застрахователен приход за 2018 година Друго искане на социалистите е, втората година на майчинството да стане вместо сегашните 380 лева 650 лева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР