От 1 септември 2019 година са увеличени заплатите на работещите

...
От 1 септември 2019 година са увеличени заплатите на работещите
Коментари Харесай

Заплатите на работещите в МБАЛ – Добрич са увеличени от 1 септември

От 1 септември 2019 година са увеличени заплатите на работещите в Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) в Добрич, оповестяват от лечебното заведение.

Докато в страната стартират митинги на експерти по здравни грижи за по-високо възнаграждение, то заплатите на работещите експерти по здравни грижи в добричката болница от предишния месец се усилват с 15.8%. Лекарите към този момент ще получават с близо 12% повече. Така междинното нарастване на работните заплати в добричката болница е с към 100 лева

В МБАЛ - Добрич работят 120 лекари и 205 експерти по здравни грижи. Предстои разкриване на нови скенер в болничното заведение. То ще се състои на 21 октомври.

Всеки миг се чака Изпълнителната организация по нуклеарно контролиране да издаде лиценз за неговата работа. Високотехнологичната инсталация е ситуирана във фоайето на Хирургичния корпус, с цел да бъде по-лесен достъпът както на пациенти от Спешно поделение, по този начин и на пациенти от отделенията на МБАЛ – Добрич. От болничното заведение напомнят, че малко преди Коледните празници от Министерство на здравеопазването бяха отпуснати на МБАЛ - Добрич 600 000 лева за закупуване на нов скенер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР