От 1 октомври стартира десетата информационна и профилактична кампания за

...
От 1 октомври стартира десетата информационна и профилактична кампания за
Коментари Харесай

Болници с безплатни прегледи в месеца за борба с рака на гърдата

От 1 октомври започва десетата осведомителна и профилактична акция за битка с рака на гърдата, която се провежда от Първа САГБАЛ „ Света София “ с поддръжката на Столична община. Инициативата сплотява лечебни заведения в София и страната, в които се организират безвъзмездни мамологични прегледи. Кампанията се организира през целия месец октомври, който е разгласен публично за международен месец за битка с карцинома на млечната жлеза.

Началото на самодейността ще бъде обещано на 1 октомври, когато сред 20:00 и 21:00 часа  Националният замък на културата ще бъде осветлен в розово. А на 18 октомври от 14:00 часа край НДК ще бъдат пуснати обичайните 1200 розови балона в памет на дамите, изгубили битката  с рака на гърдата.

Безплатните профилактични прегледи ще бъдат провеждани в Първа САГБАЛ „ Света София “ и в лечебните заведения, сътрудници на акцията: Университетска болница „ Лозенец “, МБАЛ „ Княгиня Клементина “- София, Университетска МБАЛ – София,  „ Свети Йоан Кръстител ” ЕАД - София, УМБАЛ „ Света Марина “ – гр. Варна, УМБАЛ „ Д-р Г. Странски “ – Плевен “ и УМБАЛ„ Проф. доктор Стоян Киркович “ – Ст. Загора.  Необходимо е авансово записване, което пациентите могат да правят на телефоните на болничното заведение, която са избрали. Записването ще се реализира по авансово направен от всяка болница график, до запълване на свободните места.

Ракът на гърдата е измежду най-често срещаните онкологични болести. В България се диагностицират към 3500 дами годишно. Ако бъде намерено в точния момент, болестта е лечимо, припомнят експертите. Именно по тази причина профилактиката е извънредно значима.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР