От 1 октомври Националната агенция за приходите /НАП/ въведе нови

...
От 1 октомври Националната агенция за приходите /НАП/ въведе нови
Коментари Харесай

НАП откри сметка за плащане на глобите към КАТ

От 1 октомври Националната организация за приходите /НАП/ вкара нови банкови сметки , по които ще се вършат главните заплащания на българските жители. От 2 октомври сметките са към този момент в приложимост и посредством тях ще се правят заплащанията към приходната организация. Междувременно организацията разгласява тези сметки, които ще употребява всеки един български консуматор.

При разпореждане на суми към закритите сметки след тази дата, обслужващата банка ще връща парите на данъкоплатците по сметката , от която са създали превода. Всяка от новите банкови сметки е предопределена за погасяване на несъмнено обвързване: налози, социалноосигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на наложително събиране от обществен реализатор, припомнят от Асоциация „ Активни консуматори “.

Гражданите и сдруженията от цялата страна ще заплащат по избраната сметка съответния тип обвързване , без значение към коя конструкция на Национална агенция за приходите са регистрирани по непрекъснат адрес или адрес на ръководство. Преводите към приходната организация ще продължат да се реализират от всяка банка в страната или различен снабдител на платежни услуги, съгласно цените на съответните финансови институции.

Гражданите и сдруженията могат да продължат да погасяват своите отговорности без такси , като употребяват физическите ПОС терминали в офисите на приходната организация, както и виртуалния ПОС /е-услугата за плащане/ в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите.

Банкови сметки за заплащане към Национална агенция за приходите от октомври са:

– Данъци /приходи на централния бюджет/: BG88 BNBG 9661 8000 1950 01
– Вноски за държавно публично обезпечаване /ДОО/: BG97 BNBG 9661 8000 1120 01
– Вноски за здравно обезпечаване: BG16 BNBG 9661 8000 1121 01
– Вноски за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване /ДЗПО/: BG65 BNBG 9661 8000 1118 01
– Принудително събиране на обществени вземания: BG34 BNBG 9661 8000 1950 03
– Приходи на централния бюджет от дял за страната и отчисления на доходи от наеми, внасяни от държавни предприятия, както и заплащания за предплатени вноски за краткотрайна солидарна отговорност по правилник 2022/1854: BG61 BNBG 9661 8000 1950 02
– Хазартни такси: BG51 BNBG9661 3100 1749 01
– Банковият идентификационен код /BIC/ на Българска народна банка е: BNBGBGSD

От Национална агенция за приходите пък поучава своите клиенти преди да преведат санкциите, наложени от орган на Министерство на вътрешните работи , да ревизират дали не е изминал срокът за доброволното има заплащане. Защото когато срокът за непринудено заплащане на санкции по фиш, наказателни постановления и/или електронен фиш, публикуван след 22.07.2011 година, е изминал, те се предават за наложително събиране на способената ТД/офис на Национална агенция за приходите. Това значи, че те към този момент би трябвало да се заплащат по банковата сметка за наложително събиране на обществени вземания в Национална агенция за приходите, а не по сметка на Министерство на вътрешните работи .

По тази причина организацията предлага на своите клиенти преди заплащане да създадат информация дали задължението е предадено за събиране в Национална агенция за приходите . Справка може се направи онлайн благодарение на личен идентификационен код или в офис на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес на жителите.

Ако срокът за непринудено заплащане по отговорности за санкции, наложени от органите на Министерство на вътрешните работи по Закона за придвижване по пътищата не е изминал, те могат да бъдат платени по няколко сметки на Министерство на вътрешните работи . За нарушавания на Закона за придвижването по пътищата:

– За фиш и наказателно разпореждане: Сметката се управлява от Главна дирекция „ Национална полиция “:

BG 22 UBBS 8888 3122 9441 01
BIC код: UBBSBGSF
Сметката е открита в „ Обединена българска банка “ АД .

– За електронен фиш серия „ К “:

BG 64 BNBG 9661 3100 1477 01
BIC код: BNBGBGSD

Средствата се превеждат на името на Фонд за сигурност на придвижването /администрира се от дирекция „ Планиране и ръководство на бюджета “-МВР/. Сметката е открита в Българска народна банка .

За нарушавания на Кодекса за застраховането :

– За наказателно разпореждане и електронен фиш серия „ Г “:

BG 04 UBBS 8888 1000 9137 40
BIC код: UBBSBGSF

Средствата се превеждат на името на Гаранционен фонд . Сметката е открита в „ Обединена българска банка “ АД.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР