От 1 май велосипедисти и собственици на тротинетки ще могат

...
От 1 май велосипедисти и собственици на тротинетки ще могат
Коментари Харесай

От 1 май се возим безплатно с колело или тротинетка в градския транспорт в София

От 1 май велосипедисти и притежатели на тротинетки ще могат да употребяват гратис последните вагони в метрото и крайградските автобусни линии в София. Това реши Столичният общински съвет, оповестяват от .

Разширява се часовият диапазон, в който ще може да се транспортират гратис колела в градския превоз. Досега това беше позволено в метрото след 21.00 ч., до момента в който с смяната превозването на колела в метрото към този момент е позволено до 7.00 часа и след 20.00 часа в делнични дни.

Това може да става в последния вагон на метрото и в автобусните линии, които пресичат околовръстния път на София.

В крайградските автобусни линии превозването на велосипед ще става до 6.30 часа заран и след 20.00 часа. Целта е да не се тормозят пасажерите в пиковите часове, които за тези линии стартират по-рано. През почивните и в празнични дни няма да има ограничавания за качване с велосипед в градския превоз.

Максимално допустимият брой на велосипедите, които могат да бъдат транспортирани с градския превоз, обаче се лимитира до два.

Индивидуални електрически средства може да се транспортират, в случай че те не замърсяват транспортните средства на градския превоз и не пречат на другите пасажери. Разрешава се и безплатното транспортиране на ски, сложени в сак, както и на сноуборд, скейтборд и сноуборд шейна.

Чрез билет системата в градския превоз Центърът за градска подвижност би трябвало да направи 6-месечен разбор дали превозването на колела и тротинетки основава конфликтни обстановки, с цел да се реши дали би трябвало да се търси ново решение по въпроса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР