От 1 март декларирането и плащането на местни данъци и

...
От 1 март декларирането и плащането на местни данъци и
Коментари Харесай

От 1 март плащаме такса смет и данък сгради през платформата на МЕУ

От 1 март декларирането и заплащането на локални налози и такси по електронен път ще се прави през, като тези услуги ще бъдат отстранени от електронната платформа на Национална агенция за приходите.

За облекчение на потребителите, които желаят да заявяват и платят отговорностите си към общините, в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите ще бъде обезпечена връзка към уеб страницата на МЕУ.

Целта на смяната е да бъде сведено до най-малко времето за обработката на заявените от потребителите данни, както и на синхронизацията на информацията за платените локални налози. От 2005 година локалните налози и такси се управляват от общините, а не от приходната организация.

По тази причина сега данните за платените локални налози и такси, които се обменят сред осведомителните системи на общините и Национална агенция за приходите, се зареждат на разнообразни шпации от време в е-Портала на приходната организация заради което се получава разминаване в справките, които клиентите получават онлайн от Национална агенция за приходите и от общините.

Освен през e-Gov.bg, физическите и юридическите лица имат опция да заявяват и заплащат локалните си налози и такси през електронните услуги на съответната община, Системата за несъмнено електронно връчване и Единна входна точка за електронни заплащания за централната и локална администрации на МЕУ.

НАП продължава да предлага на потребителите други над 170 електронни услуги, налични с личен код или електронен автограф (КЕП). Сред тях са подаване на данъчни и осигурителни заявления, информации за отговорностите с опция за заплащане, информации за изплатени приходи, за застрахователен приход, за осъществени заплащания и погасени с тях отговорности, настоящо положение на трудови контракти, подаване на заявки, приемане на удостоверения и други.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР