От 1 февруари коронавирусът в Дания престава да се счита

...
От 1 февруари коронавирусът в Дания престава да се счита
Коментари Харесай

Дания премахна всички Covid ограничения

От 1 февруари коронавирусът в Дания престава да се смята за „ обществено сериозно заболяване “, тъй че всички ограничавания, свързани с епидемията, станаха невалидни.

Страната към този момент няма да употребява covid документ като пропуск за всеобщи събития, а потреблението на маска на многолюдни места или като пропуск до избрани заведения към този момент не е наложително - с изключение на за старешки домове и лечебни заведения. Барове и заведения за хранене могат да работят без ограничавания във времето, отварят се нощни клубове.

Решението за „ отваряне “ на Дания е взето в пика на рекордната вълна на епидемията. Още на 16 януари държавното управление облекчи карантинните ограничавания и позволи работата на редица заведения, които бяха затворени от средата на декември. Епидемиологичната комисия твърди, че преобладаващият вариант " Omicron " рядко води до тежък ход на болестта и хоспитализация.

Дания е измежду европейските страни с най-голям % на имунизация, като над 55% от популацията е получило трета доза от имунизацията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР