От 1 февруари компанията за потребителско кредитиране БНП Париба лични

...
От 1 февруари компанията за потребителско кредитиране БНП Париба лични
Коментари Харесай

От февруари "БНП Париба лични финанси" ще оперира като банка

От 1 февруари компанията за потребителско кредитиране " БНП Париба персонални финанси " ще оперира като банка, оповестиха от финансовата институция. От тази дата активността ще се реализира от " БНП Париба Пърсънъл файненс С.А. ", клон България. То е клон на френската банка със същото име. Съществуващото сега сдружение - " БНП Париба Пърсънъл файненс " ЕАД ще се влее в новото.

За преструктурирането са подадени нужните документи в Българска народна банка и в Търговския указател. Заради това, че банката оперира към този момент в Европейски Съюз, в тази ситуация до българската централна банка се изпраща само съобщение за регистрация.

От компанията прецизират, че на този стадий смяната е единствено юридическа и не планува промени в изискванията по предоставяните услуги. Пред " Дневник " Ралица Захариева, шеф ръководство на смяната в институцията, добави, че към този момент не се планува и да се трансформира броя на точките, в които клиентите имат достъп до услугите на бъдещата банка, тъй като се счита, че мрежата е оптимална сега. Тя включва 45 офиса, точки в 3 хиляди магазина, контактен център и онлайн " магазин " за заеми. С прекосяването към банка управлението чака да се реализира по-комплексно обслужване на клиентите.

От отговорите на представители на управлението се разбра, че бъдещата банка няма упоритости да се придвижи измежду най-големите в България по размер на ръководените активи. В момента компанията е измежду водещите в сегмента на потребителското кредитиране.

След трансформацията банката ще продължи да поддържа практиката си да не предлага заеми за покупка на жилища, се разбра от отговорите на мениджмънта. Заеми обаче се отпускат за поправки и покупка на обзавеждане.

" Не се нуждаем от покупка на банка в България, с цел да пораства бизнесът ни в страната ". Така отговори на въпрос дали институцията демонстрира сходен интерес Кристоф Деру, шеф на групата за България. Допълни, че българският пазар на банкови услуги има доста накъде да пораства.

Сред най-търсените от институцията сега услуги са покупката на артикули на погашение. Те обаче са с по-малка стойност до момента в който заемите за ремонт на дома са по-големи като безспорни суми, изясни Ралица Захариева.

" БНП Париба персонални финанси " влиза в България в сегмента на небанковото потребителско кредитиране в края на 2007 година като за задачата закупи сдружението " Джет файненс ". По данните на БНП отпуснатите досега заеми са 3.5 милиарда лева

Френската " БНП Париба " (BNP Paribas) има клон в България, посредством който оперира в страната от 1994 година Той обслужва най-вече корпоративни клиенти, които по данни на банката са 250.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР