От 1 февруари децата на възраст до 14 години ще

...
От 1 февруари децата на възраст до 14 години ще
Коментари Харесай

Вижте кога и как децата в София ще ползват безплатен транспорт

От 1 февруари децата на възраст до 14 години ще пътуват с безвъзмездна карта в градския превоз в София. От тази дата родителите им ще би трябвало да сменят пластиките им с нови.

За да се получи такава карта, би трябвало да се показа уверение за раждане на детето и документ, доказващ, че родителите имат непрекъснат или сегашен адрес на територията на Столичната община.

„ Всички деца до 14-годишна възраст от 1 февруари ще могат да вземат гратис документ за пътешестване против копия на акта за раждане или различен документ, удостоверяващ възрастта на детето, както и документ на родителя, удостоверяващ непрекъснатия адрес. Или, в случай че няма опция за непрекъснат, уверение за сегашен адрес на територията на Столичната община ”, изясни в предаването „ Здравей, България ” по NOVA Димитър Дилчев, шеф на Центъра за градска подвижност.

По думите му подаването на такива документи и приемането на нова пластика могат да се случат във всички пунктове на ЦГМ. Достатъчно е да участва единият родител, който дава отговор на изискванията и има непрекъснат или пък сегашен адрес на територията на Столичната община.

Дилчев разясни, че на всеки родител, който е закупил превозен документ, парите, които остават до края на интервала на предплатените карти, ще бъдат възобновени. В същото време ще бъде предоставена и нова пластика за гратис пътешестване.

„ Картата за деца от 7 до 14 години е пластика, на която ще написа името и ще има фотография на детето. И децата, както и всички други пасажери, е наложително в градския превоз да валидират транспортния си документ, тъй че това да удостовери и редовността на пътуването ”, уточни шефът на Центъра за градска подвижност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР