От 1 до 15 април са в сила нови изисквания

...
От 1 до 15 април са в сила нови изисквания
Коментари Харесай

Хърватия въвежда нови изисквания за влизане на българи в страната

От 1 до 15 април са в действие нови условия по отношение на българските жители за влизане в страната. Те ще бъдат допускани, в случай че показват един от следните документи:  негативен резултат от PCR или  бърз антиген тест за ковид, документ за имунизация или медицински документ за преболедуван COVID-19, заяви Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Загреб тестванията против ковид би трябвало да бъдат направени в границите на 48 часа, преди идване на граничния пункт. Ако бързият антигенен тест  е показан и престоят е по-дълъг от 10 дни, е нужен втори бърз тест най-късно 10 дни след датата на излизането на резултата от първия  тест. Също по този начин бързият тест би трябвало да  попада в листата на тестванията, приети от държавите-членки на Европейския съюз и утвърдени от Европейската комисия.

Сънародниците ни могат да показват и документ за имунизация, потвърждаващ, че са минали минимум 14 дни от слагането на втора доза или, при положение на еднократни ваксини - потвърждаващ, че са минали най-малко 14 дни от имунизацията. Гражданите могат да показват и медицински документ за преболедуван COVID-19 или положителен PCR или бърз антигенен тест, потвърждаващ болест от ковид, като пробата би трябвало да е бил изработен не по-рано от 180 дни и не по-късно от 11 дни преди идването на граничния пункт.

Транзитното прекосяване през страната без показване на изброените документи е позволено в границите на 12 часа без пренощуване. При превишаване на 12-те часа пренос пасажерите подлежат на наложителна самоизолация в страната.

Предвид увеличаването  на броя на новозаразените, в редица административни области в Хърватия като Дубровник, Сплит и други, са въведени спомагателни ограничавания - наложително носене на маски навън. Ресторантите и кафенетата работят единствено с доставки. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР