От 1 декември 2023 г. влиза в сила забрана за

...
От 1 декември 2023 г. влиза в сила забрана за
Коментари Харесай

Възраждане иска отпадане на забраната за влизане на по-стари автомобили в центъра на София

От 1 декември 2023 година влиза в действие възбрана за влизане в центъра на София на остарели коли, която ще важи от декември до края на февруари, реши в края на предходната година Столичният общински съвет (СОС) с приемането на отчета за промени в Наредба за основаване на зони с ниски излъчвания на нездравословни субстанции в атмосферния въздух на територията на Столична община.

Вносители са общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС, а ПП-ДБ-СС са обезпокоени само, че нямало осведомителна акция, само че другояче поддържат мярката.

От " "  сме безапелационни, че тази мярка е дискриминационна и нелепа. Няма да докара до действително възстановяване на качеството на въздуха в София, а е евентуално и да го утежни, когато на старите коли се постанова да изминават повече километри, с цел да обиколят центъра и по този начин ще замърсяват повече.

Трябва да се означи също, че това е първа крачка, която визира към 20% от колите или 50 000 коли, само че ще последват и втори и трети стадий, които ще обзет почти от 40% до  60% от колите, като най-старите ще имат възбрана за влизане в регион с размерите на Зелената зона.

Създаването на сходни кръгове със забрани за повече от половината коли в София е сегрегация на столичани съгласно приходите и надлежно опциите им да употребяват по-нов и безценен автомобил, показаха от пресцентъра на партията. 

Позицията на " "  е изрично срещу сходни бутафорни ограничения и ще внесем в Столичния общински съвет предложение за цялостното отпадане на възбраната.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР