От 1 август тази година Теленор осигурява достъп до технологията

...
От 1 август тази година Теленор осигурява достъп до технологията
Коментари Харесай

Теленор осигури VoLTE услуги за всички частни и бизнес клиенти




От 1 август тази година Теленор обезпечава достъп до технологията VoLTE (гласови приложения през LTE мрежата) за всички клиенти на абонаментните си проекти. Компанията е провела редица проби с случайно определени клиенти и се е убедила, че технологията VoLTE работи правилно. Тя ще може да се употребява от клиенти, които се намират в зоната на покритие на 4G мрежата на оператора, и, несъмнено, телефоните им поддържат VoLTE. Теленор стартира тестванията на технологията в края на май 2018 година с случайно определени частни и бизнес клиенти на оператора.

“Технологията не е налична за потребителите на предплатени услуги и корпоративни клиенти, които употребяват някои характерни бизнес услуги “, изясняват от мобилния оператор.

От Теленор прибавят, че при потребление на VoLTE първичното време за свързване сред консуматори е по-кратко от това, което дават 2G и 3G мрежите. „ Разговорите са с HD качество и клиентите не престават да употребяват 4G мобилен интернет по време на диалога, без спиране на връзката “, изясняват от компанията.

Оттам допълват, че диалози с VoLTE качество са вероятни единствено в случай че и двете страни употребяват технологията. За да проработи тя, клиентите би трябвало да се уверят, че опцията за VoLTE в настройките на техните устройства е дейна. Обажданията, осъществени посредством VoLTE, се таксуват според тарифния проект на клиента и не черпят от наличните MB за мобилен интернет, допълват от Теленор.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР