От 1 април 2019 г. всички касови бележки, които получаваме

...
От 1 април 2019 г. всички касови бележки, които получаваме
Коментари Харесай

Касовите бележки за гориво - с подробна информация

От 1 април 2019 година всички касови бележки, които получаваме за заредено гориво на бензиностанциите, ще са по-подробни, оповестяват от Национална агенция за приходите. Целта е крайният консуматор да бъде осведомен за това каква част от платената от него сума за закупените течни горива съставлява косвени налози, както и каква е продажната стойност на горивата и цената на тяхното придобиване от търговеца. Това гласят последните промени в Наредба Н-18 за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти, условията към софтуерите за ръководството им и условия към лицата, които правят продажби посредством електронен магазин.

Съгласно новите условия при продажба/зареждане на течни горива във фискалния бон, издаван на бензиностанциите, ще би трябвало да е отпечатана на обособени редове по тип гориво и информация за:

- размер на Данък добавена стойност за продаденото/зареденото гориво;

- размер на акциза за продаденото/зареденото гориво;

- продажна цена на горивото без данък и без налог върху добавената стойност (нето стойност);

- покупна цена на горивото без данък и без Данък добавена стойност (покупна стойност).

От Национална агенция за приходите обръщат внимание, че разликата сред крайната продажна цена и покупната му цена не би трябвало да се възприема като облага за търговеца, защото в този марж се включват и други разноски на съответната бензиностанция за продажбата на горивото – заплати, образования, сервиз и други От Национална агенция за приходите допълват още, че доработването на фискалните системи на бензиностанциите според последните условия в Наредба Н-18 няма да изискват в допълнение изпитване, тестване и утвърждение от Българския институт по метрология.

Допълнителна информация за измененията, свързани с отчитането на оборотите може да се получи на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 070018700.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР