От 1-2 ноември предстои по-динамично време, ще застудее, температурите ще

...
От 1-2 ноември предстои по-динамично време, ще застудее, температурите ще
Коментари Харесай

Симеон Матев: Предстои застудяване на 1-2 ноември, по-сериозно – след 10 ноември

От 1-2 ноември следва по-динамично време , ще застудее, температурите ще приближат нормата за този интервал на годината. Това сподели в ефира на bTV климатологът Симеон Матев.

Следете всичко по тематиката тук

„ Времето в днешния избирателен ден ще е хубаво. Следобед в Южна България ще има малко повече облаци – който е решил да гласоподава, това не би трябвало и няма да го спре “, разяснява Матев.

В Европа смяната на времето се прави от 1916 година, а в България - от 1979 година

По-думите му към момента е рано да се каже какво тъкмо ще е времето на балотажа – 5 ноември, само че сигурно следва смяна. 

Неговата прогноза сочи още, че ноември също ще е относително топъл , само че въпреки всичко есента ще подсети за себе си – по-сериозно намаляване на температурите ще има след 10 ноември.

„ Сега му е времето да се излиза на открито, можеш да хванеш и загар в градски условия “, сподели климатологът професор Рачев

„ Годината не е отминала, само че най-вероятно ще се окаже най-топлата в международен мащаб, откогато се вършат измервания. Предстоят ноември и декември, които могат да извърнат тези упования “, разгласи климатологът.

За България обаче може и да не мине върховете. За октомври у нас най-топло е било през 1932 година

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата

„ В световен проект от началото на годината имаме четири месеца с рекордно високи температури – с помощта на тях 2023 година ще е най-топлата година евентуално “, добави Матев.

Той се пошегува: „ Ако бях политик, щях да обещая на всички дечица, че по Коледа ще се пързалят с шейни “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР