От 05:00 ч. тази сутрин в Кипър влизат в сила

...
От 05:00 ч. тази сутрин в Кипър влизат в сила
Коментари Харесай

Кипър въведе изключително строги мерки, това ли ни чака и нас

От 05:00 ч. тази заран в Кипър влизат в действие по-строги ограничения за битка против разпространяването на ковид, съобщи БНР. Мерките се постановат поради внезапното повишаване на случаите на новозаразени.

Кипърското държавно управление постанови наложително носене на маски навън, а в две области се вкарва комендантски час.

Използването на маска става наложително на всички открити публични пространства за всички жители над 12-годишна възраст. Изключение е допустимо единствено по време на спортни занимания. Досега това условие важеше единствено за затворени пространства.

Ограничават се и събитията с повече хора. До 10 души е позволеният оптимален брой за събирания в частни домове и на обществени места.

В заведенията за публично хранене ще се обслужват най-вече до 75 души на закрито и 150 души навън, като най-вече 6 души могат да седят на една маса.

Допълнителни ограничения, с изключение на въведените за цялата страна, се подхващат в двете най-силно наранени области Лимасол и Пафос - от общо петте административни региона в страната.

В тях се не разрешава придвижването на жителите от 23:00 ч. до 5:00 ч. сутринта, позволяват се единствено незабавни медицински случаи и работещи по това време.

Ресторанти, кафенета, питейни заведения и други заведения за публично хранене в Лимасол и Пафос ще затварят в 22.30 ч.

В двата града се преустановяват всички следобедни извънкласни действия на децата под 18-годишна възраст, като футбол, танци, плуване и други

Новите ограничаващи ограничения са в действие до 9 ноември.

От понеделник до през днешния ден в Кипър са регистрирани 510 нови случая, общият брой на инфектираните към този момент е 3154.

В особено изказване президентът Никос Анастасиадис моли към всички жители да съблюдават прецизно защитните ограничения и да заобикалят ненужните събирания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР