Освобождаването от длъжност на заместник-кмета доц. д-р Тодор Чобанов е

...
Освобождаването от длъжност на заместник-кмета доц. д-р Тодор Чобанов е
Коментари Харесай

БСП – София: Оставката на Тодор Чобанов е отдавна чакана и много закъсняла

Освобождаването от служба на заместник-кмета доцент доктор Тодор Чобанов е неведнъж желано от общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България ", от дълго време чакано и доста закъсняло. Ресорът на Чобанов - просвета, обучение, спорт и юношески действия, през годините, в които той бе заместник-кмет, е белязан от доста проблеми, противоречиви решения и кавги.

„ Емблематични са хроничният дефицит тук-там в детските заведения и неналичието на предпочитание да бъде решен, опитите минералните бани в София да бъдат превърнати във всичко друго, само че не и да се употребяват по предопределение за балнеоложки действия, изискванията за спорта и скандалните оферти, свързани със спортни обекти, като този в Драгалевци, а в този момент и в Бояна, ремонтите на общинските културни институти, положението на гробищните паркове и скандалния конкурс за избор на управлението им. Всяка една от тези тематики - по настрана и взети дружно, са основателна причина за отстраняването на Тодор Чобанов от длъжността му ", безапелационни са социалистите.

Според групата на Българска социалистическа партия в СОС е доста значимо, с изключение на съответният мотив, да станат ясни и да бъдат обществено притежание и същинските претекстове за решението на кмета на София Йорданка Фандъкова. Те ясно ще покажат дали са осъзнати всички пропуски, нередности и несвършена работа в този извънредно значим сектор от активността на Столична община. Дали отстраняването на Чобанов е знак, че ръководещите в София имат воля за решаването на проблемите в културата, образованието и спорта в столицата.

„ А ясният знак за осъзнаване и катарзис от страна на кмета Фандъкова би било персоналното вдишване на ресора, който тя чудесно познава ", смятат общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР