Освобождаването на заложници според временното примирие между Израел и палестинските

...
Освобождаването на заложници според временното примирие между Израел и палестинските
Коментари Харесай

На живо: Израел казва, че няма освобождаване на заложници преди петък, преговорите продължават

Освобождаването на заложници съгласно краткотрайното помирение сред Израел и палестинските бойци на Хамас няма да се случи преди петък, сподели съветникът по националната сигурност на Израел, осуетявайки очакванията на родственици, че някои ще бъдат освободени в четвъртък. Следете нашия блог онлайн за най-новите разработки. Всички часове са парижко време (GMT+1).

Моля, опреснете страницата, в случай че блогът онлайн не се демонстрира.

 

Ключови събития от сряда, 22 ноември:

Най-малко  13 000 палестинци, в това число минимум 5500 деца, са били убити  при израелски удари против Газа от октомври насам 7, заяви държавната медийна работа в следения от Хамас анклав в събота. Около  1200 души са били убити в Израел , най-вече по време на първичната офанзива на Хамас, а към 240 са били пленени от екстремисти.

Съветникът по националната сигурност на израелския министър председател Бинямин Нетаняху в сряда сподели, че освобождението на заложници от Газа според краткотрайно съглашение за помирение няма да стане преди петък.

Договореното от Катар съглашение за помирение сред Израел и Хамас означи първия огромен дипломатически пробив в спора и разрешава освобождението на най-малко 50 заложници и десетки палестински пандизчии, като в същото време предлага на обсадените поданици на Газа четиридневно помирение и филантропична помощ след седмици на всеобща война.

Прочетете блога от вчера тук.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР