Освобождаването на стратегическите резерви на Америка ще свали цената на

...
Освобождаването на стратегическите резерви на Америка ще свали цената на
Коментари Харесай

Експерт: Няма опасност от недостиг на гориво. При криза държавата има запаси за 90 дни

" Освобождаването на стратегическите запаси на Америка ще смъкна цената на суровия нефт, може би и на горивата, само че това е краткосрочно решение. След 3-4 месеца цените още веднъж ще тръгнат нагоре. Няма доста фактори за намаление на цените. В околните 6-7 месеца не виждам по какъв начин ще се случи. Ако Русия спре доставките, цените ще се усилят с към 35-37 стотинки. Това съобщи Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация за " Твоят ден " по NovaNews.

По думите му неприятният сюжет за нас е преустановяване на доставките на съветски газ. " Може да се понижи Данък добавена стойност върху цените на горивата, което ще значи понижаване на приходите в хазната. Най-доброто, което може да се случи е цената на суровия нефт да се задържи под 100 $. Така цените на горивото у нас може да са малко под 3 лв. ", изясни той. И добави, че няма заплаха от дефицит на гориво. " При спешна обстановка страната има ресурси за 90 дни ", уточни Бенчев.

За него спекулата на свободния пазар е необичайно разбиране, по-скоро става дума за непремерени ходове.
Цените на горивата – болната тематика наподобява ще продължи да бъде такава и в идващите седмици, тъй като към този момент не се вижда по кое време бензинът и дизелът ще спрат повишаването си. Това удря непосредствено както бюджетите на огромните компании, по този начин несъмнено и джоба на елементарния водач – за него скъпият бензин значи ограничения.

В Благоевград хората към този момент стартират да прибягват до икономии - карат по-бавно. " Все отново нали аз нормално карам на дълги дистанции, и в случай че увеличиш скоростта, в действителност усилваш и разхода и цената на един дълъг път се усилва много по-сериозно, въпреки и с такава дребна разлика в цените на горивата, само че дългите пътища действително към този момент костват много повече ", споделя жител.

Простите сметки демонстрират, че през горивата минава най-прекият път към банкрутите.
Хората се надяват маршът нагоре в цените да спре, с цел да стартира най-малко отчасти нормализиране на пазара на горивата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР