Освобождаването на персонал в Кларънс хаус, бившата официална резиденция на

...
Освобождаването на персонал в Кларънс хаус, бившата официална резиденция на
Коментари Харесай

Освобождават персонал в бившата резиденция на крал Чарлз Трети

Освобождаването на личен състав в " Кларънс хаус ", някогашната публична резиденция на крал Чарлз Трети в Лондон, е неизбежно, сподели неин представител, представен от Франс прес. Британска синдикална организация незабавно реагира сериозно на известието.

По информация на вестник " Гардиън " десетки чиновници на " Кларънс хаус " към този момент са получили уведомления за освобождение. В резиденцията работят стотина души, някои от които - от десетилетия.



Обслужването на краля и кралицата консорт ще бъде трансферирано на Бъкингамския замък след наследяването на трона от Чарлз Трети, който в четвъртък беше провъзгласен за крал след гибелта на неговата майка, кралица Елизабет Втора.

" След наследяването на трона предходната седмица, работата на резиденцията на някогашния принц на Уелс и някогашната херцогиня на Корнуол спря, както повелява законът, и стартира развой на съвещания ", обявиха от " Кларънс хаус " пред Агенция Франс Прес.



" Нашият личен състав служи дълго и правдиво. Въпреки че освобождението на част от него е неизбежно, ние работим интензивно, с цел да намерим нови позиции за допустимо най-голяма част от персоналния състав ", допълниха от резиденцията.

" Решението на " Кларънс хаус " да разгласи освобождаванията в интервала на печал просто е безсърдечно ", реагира на новината генералният секретар на английския профсъюз PCS.



" Ако това решение е било авансово планувано при смяна на функциите в кралското семейство, то неговият мащаб и бързината, с което беше оповестено, са извънредно крайни ", прибавиха от профсъюза в изказване.



фотоси: АРХИВ/БГНЕС

" Гардиън " припомня, че личният състав на " Кларънс хаус " не е представляван от нито една синдикална организация. Според английския ежедневник кралските служби в началото са имали желание да разгласят освобождението на чиновници след идното в понеделник заравяне на кралица Елизабет Втора. След юридическа консултация е било взето решение новината да бъде обявена преди този момент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР