Освободиха директора на Здравна инвестиционна компания за детска болница“ проф.

...
Освободиха директора на Здравна инвестиционна компания за детска болница“ проф.
Коментари Харесай

Освободиха Елена Пенева от надзора на Детската болница

Освободиха шефа на " Здравна капиталова компания за детска болница “ проф. Елена Пенева. Информацията е от Министерството на здравеопазването, представена от " Нова телевизия ".

На 28 септември 2023 година министърът на опазването на здравето проф., в качеството си на упражняващ правата на страната като едноличен притежател на капитала на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД, подписа протокол за освобождението на проф. Пенева от заеманата служба. Предстои Съветът на шефовете на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД да предприеме нужните дейности за регистриране на събитията в Търговския указател и указател за юридически лица с нестопанска цел в плануваните законови периоди.

Мотивите на министър Хинков за освобождението на проф. Пенева са " незадоволеност от отчетността на свършената работа ", допълниха от пресслужбата. След разглеждане на кандидатурите за нов изпълнителен шеф, решението на министъра ще бъде оповестено обществено.

Мисията на " Здравна капиталова компания за детска болница " е добросъвестно и дейно осъществяване на ролята на страната в лицето на Министерство на здравеопазването за образуване и надзор на дейностите по планиране, създаване и стартиране в употреба на Национална многопрофилна детска болница, която да дава отговор на националните потребности на детското опазване на здравето и да подсигури използване на настоящия международен опит и стандарти за най-хубава грижа за децата. Проф. Пенева беше назначена през април 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР