Освободете Мичиган, Освободете Минесота, Освободете Вирджиния - със серия туитове

...
Освободете Мичиган, Освободете Минесота, Освободете Вирджиния - със серия туитове
Коментари Харесай

Тръмп застана зад протестите срещу мерките: Освободете Мичиган, Освободете Минесота, Освободете Вирджиния. Протестиращите обичат САЩ

" Освободете Мичиган ", " Освободете Минесота ", " Освободете Вирджиния " - със серия туитове американският президент Доналд Тръмп застана  зад демонстрации против общественото разграничаване в Съединените щати.

LIBERATE MINNESOTA!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 17, 2020
" Никога не съм виждал толкоз доста американски флагове! "  Доналд Тръмп отбрани протестиращите с искане за анулация на ограниченията за обсада и разгласи, че те просто имат " кабинна тресчица " и " обичат страната ни ".

* кабинната тресчица, идиоматичен термин за относително постоянно срещана реакция на интензивна изолираност

Малко по-рано той показа упътвания за губернаторите на американските щати по какъв начин да разхлабят тежките ограничавания поради пандемията, довела до болестта на над 700 хиляди души и десетки хиляди жертви единствено в тази страна.

Президентът отхвърли изказванието, че подбужда към принуждение, защото кореспондент му направи забележка, че губернатори в цялата страна имат заплахи от гибел. 

" Никога не съм виждал толкоз доста американски флагове “, сподели Тръмп. „ Тези хора обичат страната ни. Те желаят да се върнат на работа. "  



Тръмп в началото настояваше, че американците би трябвало да стартират да се връщат на работа до 1 май, поради вредите, които блокадата (действително) нанася на стопанска система с рекорден брой безработни в страната за месец. Същевременно водещият здравен специалист на Белия дом Антъни Фаучи счита подобен сценалий за неблагоразумен и малко евентуален.

Самият президент не загатна 1 май, само че съобщи, че отговорността да решат по кое време и по какъв начин да работят в своите щати е на губернаторите, които по закон са в правото си да разхлабват или вкарват ограничения. Той също така добави, че някои щати могат да бъдат отворени " още на следващия ден ".

Междувременно имаше митинги в Мичиган, Северна Каролина, Вирджиния, Охайо и други. Някои от протестиращите бяха въоръжени, други пристигнаха със флагове на Конфедерацията или с лика на Тръмп, пишат " Гардиън " и " Ню Йорк таймс ". Тръмп към този момент дефинира митингите им като " доста рационални ".

" Това, което стана в Лансинг (в щата Мичиган) през днешния ден, Бог да ги благослови: ще стане в цялата страна, " сподели водещата от консервативната, подкрепяща Тръмп телевизия " Фокс нюз ".

Най-малко 100 души се събраха и в Остин, Тексас, с искане да бъдат отворени още веднъж щатът и страната им. " Не можете да пандизите Америка ", пишеше на един от плакатите, споделя " Ню Йорк таймс ".

Някои щати се готвят да стартират отваряне в околните 10 дни. В Ню Йорк губернаторът Андрю Куомо, обмислящ разхлабване, призна, че хоспитализациите понижават, само че добави, че стопанската система не може да се възвърне изцяло, в случай че няма всеобщо тестване.

В други щати ограниченията за изолираност намерено биват подценявани - това да вземем за пример се случи по плажовете във Флорида.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР