Освободеният от зам-председателският пост на парламентарната група в БСП Антон

...
Освободеният от зам-председателският пост на парламентарната група в БСП Антон
Коментари Харесай

Антон Кутев за Нинова: Добрият лидер е този, който събира, а не този, който разделя

Освободеният от зам-председателският пост на парламентарната група в Българска социалистическа партия Антон Кутев разяснява в утринния блок на bTV настоящите тематики в партията.

``
реклама

" По решение на Корнелия Нинова не съм към този момент на този пост. Но считам, че в актуалната политика всеки би трябвало да е подготвен, че към този момент няма да има цялостни мандати. В актуалната политика е много динамично и всеки би трябвало да е подготвен, че няма да бъде постоянно на поста си. Причината за освобождението ми са противоречиея с Корнелия по какъв начин би трябвало да се води политика. Тези несъгласия са естествени. Като мисля, че нещо не е по този начин както би трябвало, аз съм задължен да го кажа. Аз и Валери Жаблянов сме по-показна акция - да се каже, че всеки може да бъде отхвърлен. Това е в правото на Корнелия. Ще се разделя и с позицията ръководител на комисия.

Не съм приказвал с нея. По-скоро тя би трябвало да приказва с мен. Много от дълго време не сме си говорили. Последният път се пробвах да я убедя за основни неща - че акцията не трябва да се организира по този метод. Корнелия е демократично определен водач на партията. Тя е определена, без значение дали на мен ми харесва или не. Всяко нейно деяние е нейно право. Българска социалистическа партия е най-демократичната партия в България и това си проличава във всичко. Гледахте през вчерашния ден в ГЕРБ по какъв начин вземат решение с цялостно единогласие ", сподели Кутев.

" Факт е, че рейтингът на Нинова, който бе по-висок от този на партията, към този момент е по-нисък. Но тези рейтинги за три месеца могат да се сменят. Излизането от Народното събрание беше внезапно популистичен ход, който не сработи. Защото ние се борим за 20-30-40 %, а не за 5. Ако го направи " Атака ", да вземем за пример, там може да сработи, само че не и при нас.

Разчистване на сметки няма, персонално съгласно мен, а по-скоро сезирам - предизвестие към всеки, който не е склонен с водача. Това не съм уверен, че е най-хубавият метод, само че тя по този начин е избрала. Всяко политическо деяние или безучастие си е риск ", разяснява още той.

" Българска социалистическа партия обожава да се разграничава от някогашните си ръководители. Това е тежък комплекс на Българска социалистическа партия. Аз от дълго време се пробвам да кажа, че положителният водач е този, кото събира, а друг, който разделя. И до момента в който го прави, няма по какъв начин да реализира триумф. 

Сергей Станишев доста го ненавиждат, доста го обичат, само че той е човек, който е бил 13 години ръководител на партията, 4 години сполучлив министър-председател, и към този момент трети мандат е президент на Партията на европейските социалисти. Той към този момент е в историята. Няма по какъв начин да кажеш, че него го няма. Той е тук. Други времена са. Корнелия има едно огромно преимущество - тя извади партията в един миг, в който Българска социалистическа партия бе отвън всички ранглисти. Аз не съм я подлагал на критика в никакъв случай. Тя промени партията, като това имаше и положителните си страни. На локалните избори се надявам да спечелим София. ГЕРБ ще е по-слаб без Цветанов. БСП има доста съществени проблеми с оцеляването сега ", приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР