Освободени са двамата висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора заради

...
Освободени са двамата висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора заради
Коментари Харесай

МВР започва обучение на полицаите по нови критерии

Освободени са двамата висши управителни чиновници от ОДМВР-Стара Загора поради случая в Стара Загора, при който 58-годишният Пламен Пенев почина след полицейско гонене - става въпрос за заместник-директора, който все още на събитието е замествал шефа на регионалната дирекция и на началникът на охранителна полиция.

Това подсети основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев пред публицисти преди присъединяване си във краткотрайната комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия към полицейското принуждение по време на митинга против Българския футболен съюз на 16 ноември предходната година.

В резултат на закононарушението, от Министерство на вътрешните работи взеха ограничения за и нови услови за образование на служителите на реда и бъдещите органи на реда . Коцев увери, че образованието ще е приоритет за всички полицейски чиновници в Министерство на вътрешните работи - редовно, непрестанно и ще е критерии за оценка за работата на всеки един чиновник. Необходимо е чиновниците да бъдат пригодни за дейности при всевъзможни обстановки, с цел да могат да дават отговор на всички процедури, написани към днешна дата от вътрешното ведомство, сподели основният секретар.

Със заповед на министъра на вътрешните работи са предоставени дисциплинарни инспекции от Министерство на вътрешните работи и ще се изследват всички обстоятелства и условия, държанието на чиновниците, които са били на терен и тези, които са управлявали самите дейности на чиновниците от Охранителна полиция, изясни Живко Коцев.

Иначе за станалото в Стара Загора се правят инспекции и скоро дирекция Инспекторат и полицията ще излязат със мнение по случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР