Освиркванията към Наоми Осака в Индиън Уелс са травмирали сериозно

...
Освиркванията към Наоми Осака в Индиън Уелс са травмирали сериозно
Коментари Харесай

След освиркванията в ИУ: Осака е започнала да посещава психолог


Освиркванията към Наоми Осака в Индиън Уелс са травмирали съществено японката, вследствие на което е почнала да посещава психолог след края на шампионата. Това разкри самата тя след вчерашната си победа над Астра Шарма на старта в Маями. По време на мача ѝ против Вероника Кудерметова в „Рая на тениса“ четирикратната шампионка от Големия шлем бе атакувана вербално от фен, а в изявлението след дуела не съумя да сдържи страстите си и напусна корта със сълзи на очи.

„Не знам дали би трябвало да споделям това, само че след Индиън Уелс най-сетне се взех решение и започнах да навестявам терапевт“ – показа Осака пред Tennis Majors, след което добави саркастично „Отне ми единствено една година след Ролан Гарос“.

Преди миналогодишното издание на Откритото състезание на Франция тогавашната №2 в света съобщи, че няма да дава конференции по време на шампионата, защото съгласно нея те вредят на психологичното здраве на играчите. Това докара до скандал сред Осака и уредниците, вследствие на което японката се отдръпна от конкуренцията още след първи кръг.

На въпроса за какво е чакала толкоз дълго, преди да потърси професионална помощ, Осака отговори, че е привикнала да се оправя сама с сложните интервали и не желае да въвлича други хора в проблемите си. След шампионата в Калифорния обаче нейният треньор Вим Фисет, както и сестра ѝ Мари, са декларирали, че съгласно тях е извънредно време двукратната шампионка на Australian Open да направи тази крачка.

„Сестра ми беше доста разтревожена за мен. През последната година пробвах да се оправя с това по доста разнообразни способи, тъй като съм привикнала да превъзмогвам сама проблемите си. Вим обаче бе доста изкусен и съумя да ме убеди. Каза ми, че щом ангажирам експерти за тенис и фитнес, би трябвало да го направя и за мозъка си, който е жизненоважен и че в случай че този човек ми помогне да подобря живота и играта си даже с 5%, значи си е заслужавало“ – съобщи някогашната №1 в света.

Осака бе запитана и дали в бъдеще психологът ѝ ще пътува дружно с нея, сходно на Дария Абрамович, която е жизненоважна част от екипа на Ига Швьонтек.

„Все още не съм мислила по този въпрос. Всичко това към момента е изцяло ново за мен. Ще излъжа, в случай че кажа, че от първия ден бях изцяло наясно каква тъкмо роля ще играе въпросният човек. Засега обаче резултатът е много положителен. За момента възнамерявам да продължим да работим дружно, защото добивам все по-ясна визия по отношение на това до каква степен бих желала да стигна в психическо отношение. Мисля, че в бъдеще този човек ще бъде все по-важна част от екипа ми“ – приключи Осака.

Следващата съперничка на японката ще бъде друга „мейджър“ шампионка – Анджелик Кербер. Мачът сред тях е втори в днешната стратегия на централния корт и ще стартира не преди 19:30 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР