Освен за овкусяване на ястията, червеният и черният пипер могат

...
Освен за овкусяване на ястията, червеният и черният пипер могат
Коментари Харесай

7 уникални здравни приложения на червения и черния пипер

Освен за овкусяване на ястията, аленият и черният пипер могат да бъдат употребявани за най-различни и потребни неща, написа obekti.bg, базирайки се на „ Дейли мейл “. Например…
В борба с вредителите

В дома ви е цялостно с мравки или мишки? Лютият червен пипер Кайен може да ви помогне! Просто го посипете върху тези места, където сте срещали най-често вредителите, в дупките на гризачите или напряко върху мравките.

При главоболие

Смесете червен пипер Кайен с малко зехтин. Разтрийте слепоочията си, с цел да облекчите напрежението.

И това е забавно: Естествени средства, които неотложно ще ви избавят от подутия стомах -четете тази и още потребни вести на zdrae.to

Брани растенията

Не третирайте градината си с пестициди, в случай че тя изобилства от цветя, проядени от инсекти. Просто използвайте черен пипер с малко брашно и поръсете към растенията.

При зачервено гърло

Накиснете във вода половин чаена лъжичка сол, пресована скилидка чесън и щипка пикантен червен пипер Кайен. Правете гаргара със сместа, без да я поглъщате, с цел да облекчите аленото си гърло.

При порязване

Порязали сте се, до момента в който режете? Намажете раничката малко червен пипер Кайен, с цел да спрете кръвотечението.

За да се сгреете…

Сложете малко пикантен пипер Кайен в чорапите си и ги обуйте, с цел да се сгреете през студените зимни нощи.

Против акне

Ако желаете да повлияете успокояващо на кожни проблеми от вида на екземи или обриви, смесете черен пиер с пречистено масло гхи. За да се справите с акнето, накиснете зрънца черен пипер във вода и ги използвайте като пилинг в проблематичните зони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР