Освен вече обявените хитови продукции в рубриката Фестивал на фестивалите

...
Освен вече обявените хитови продукции в рубриката Фестивал на фестивалите
Коментари Харесай

Комедии, класически и шпионски сюжети, пътепис и кулинарно пътешествие са част от програмата на Киномания

Освен към този момент оповестените хитови продукции в рубриката " Фестивал на фестивалите " феновете на 35-ото издание на " Киномания " ще видят още седем завладяващи кино лентата, научи ДУМА от Вера Банчева, връзки с обществеността на НДК.

" Херцогът " на Роджър Мичъл e занимателна история с присъединяване на Хелън Мирън и Джим Бродбент. Действието ни придвижва в 1961 година и ни среща с провален публицист с находчив дух, който взема решение да открадне фамозна картина на Гоя и да изиска откуп.

Киноманите ще оценят и впечатяващия документален филм " Река ", сниман в 39 страни. Филм-предупреждение за пагубната интервенция на индивида в природата. Режисьор е Дженифър Пийдъм, а разказвачът зад кадър - артистът Уилям Дефо.

Бенедикт Къмбърбач и Клеър Фой са звездите в британския филм " Наелектризиращият живот на Луис Уейн ". Ексцентричният британски художник Луис Уейн се прочува в края на XIX в. със сюреалистичните си рисунки, изобразяващи неговата котка. Филмът е тънък баланс сред комичния сексапил на визиите и последователното проваляне на художника към беднотия и полуда.

Тимоти Спол ще види публиката в " Последният рейс " - носталгично пътешестване из цяла Англия. Героят поема на това странствуване, ползвайки само междуградски рейсове. Завладяващо е осъществяването на Спол, присъщ с неповторимото си актьорско наличие.

За ценителите на качественото кино фестивалът ще предложи кино лентата ноар на Джан Имоу " На ръба на риска ", който е китайското предложение за номинация за " Оскар " за чуждоезичен филм. С впечатляваща визия, първата шпионска история на създателя на " Летящи кинжали " и " Герой " споделя за четирима китайски секрети сътрудници, които се насочат на секретна задача, само че рискуват да бъдат провалени от изменник.

" Островът на Бергман ", с присъединяване на Тим Рот, Вики Крипс и Миа Васиковска, споделя за двойка кинаджии, които отпътуват за остров Форьо, известен с това, че там е живял и творил Ингмар Бергман. Двамата се надяват да намерят ентусиазъм за работата си, само че последователно границата сред действителност и въображение се размива.

" Киномания " кани феновете си на " Кулинарно пътешестване из Гърция " на режисьора Майкъл Уинтърботъм. Стив и Роб се насочат на четвъртото си общо пътешестване в света на гастрономическите изкушения. Този път те поемат от Троя към Итака, следвайки пътя на Одисей в едно незабравимо и занимателно гръцко лято.

Проектът " Киномания " е осъществен с поддръжката на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития за 2021 година на Столичната община. Филмовото събитие ще се организира сред 18 ноември и 5 декември, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

" Кулинарно пътешестване из Гърция " - реж. Майкъл Уинтърботъм

Снимки " Киномания " /НДК

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР