Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ЧОВЕЧЕСТВОТО ВЕЧЕ ИЗЧЕРПА РЕСУРСИТЕ, КОИТО ЗЕМЯТА Е ДАЛА ЗА ТАЗИ ГОДИНА
" Човечеството сега употребява екологичните запаси 1,75 пъти по-бързо, в сравнение с са опциите за възобновяване на екосистемите. Или с други думи казано, на човечеството ще са нужни 1,75 планети, с цел да създават задоволително и да посрещнат неговите потребности при актуалните равнища на ползване ", гласи експертно умозаключение.
Коментар на Actualno.com : Абсурдът е, че си мислим, че може още и ще ни се размине

ШЕФЪТ НА БАБХ ВИДЯ ТУК-ТАМ ПРОПУСКИ " Пожарна охрана НАШЕНСКИ " ЗА АФРИКАНСКАТА ЧУМА
" Няма да вляза в проблема " ние си направихме всичко, другите не си свършиха работата ", сподели още шефът на БАБХ Дамян Илиев.
Коментар на Actualno.com : Ама по какъв начин ще влезе в подобен проблем - това значи да търси отговорни и то няма потребност да се оглежда много-много, единствено би трябвало да се огледа в огледалото.

ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ УВЕРЕНИЯ ОТ Национална агенция за приходите, ЧЕ НЯМА ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ОТ ТЕЧА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Услугата е междинна стъпка, преди даването на същинската информация. Това е първият отговор - да или не. Причината за това е, че сега към 70 млн. записа се съпоставят един по един. Този развой се оказва доста комплициран. Какво тъкмо е разкрито, дали ЕГН, данъчна декларация или нещо друго, ще бъде ясно след няколко месеца. Това изясни представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров пред Българска национална телевизия по отношение на процедурата на Национална агенция за приходите за инспекция наранени ли са персоналните ни данни, при която потребителите получават SMS с отговор.
Отговорът, обаче, е единствено " да " или " не ". Не е изключително потребен за потребителя този отговор, призна Бъчваров.
Коментар на Actualno.com : Спокойно, умерено - единствено умерено, дано да е устойчиво...

БЕШЕ ТЕЖКО РЕШЕНИЕ ДА НЕ СИ ПРЕКРАТЯ ОТПУСКАТА, ОБЯВИ ДИРЕКТОРЪТ НА Национална агенция за приходите
„ Бях със своя екип във всеки един миг, въпреки и отдалечено. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията ”, разясни Галя Димитрова. На въпрос дали счита да си подаде оставката, тя съобщи, че сега най-важното е да се преодолее рецесията.
Коментар на Actualno.com : Щом е толкоз тежко, излезте отново, Мадам!

ПРАВОСЪДНИЯТ МИНИСТЪР РЕШИ ДА НЕ " ЗАСТРАШАВА " ИЗБОРА НА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР
Той посочи като съществени причини желанието си да почете съсловното решение на прокурорската гилдия в духа на последните промени в правосъдния закон и също по този начин неналичието на еднопосочна социална поддръжка за друга кандидатура за основен прокурор.
Коментар на Actualno.com : И Барни не заплашва Фред Флинтстоун, до момента в който някакви там подвигат протестен джангър, чакайки Видовден. Все още чакат, не го провокират...

НАЙ-СМЕШНИЯТ КАРТЕЛ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ - С ЕДНАКВИ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ
Историята стартира преди три години. През декември 2016 година община Пещера афишира поръчка за гласност и визуализация с 9 обособени позиции. Общата ѝ планирана стойност е 32 852 лева без Данък добавена стойност.
Коментар на Actualno.com : По-смешно е, че към момента има служители, които обръщат внимание на правописа...

АРЕСТАНТ ЗАГИНА СЛЕД СКОК ОТ ТРЕТИЯ ЕТАЖ НА РПУ-ТО В СТОЛИПИНОВО
30-годишният И.К. на прякор Пената, изискал да отиде до тоалетна. Бил е съпроводен от полицейски чиновник, само че се възползвал от притворената врата и скочил от прозорец на третия етаж.
Коментар на Actualno.com : А шефът на полицията в Плодив отива в Кърджали, да съобщи експертиза!

40 КАМИОНА С ОДРАНИ НОРКИ СА ЗАГРОБЕНИ В ТВЪРДИШКО СЕЛО, ИНСТИТУЦИИТЕ МЪЛЧАТ
" Трупове, черва, цели животни, всички са загробени там. Норки, белки, нещо от този жанр, единствено кожите са взети ", споделя кметът на община Твърдица Атанас Атанасов.
Коментар на Actualno.com : Ми малко са, малко миришат - за какво да приказват?

ОТГОВОРНИЯТ ЗА КОНТРОЛА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА МАГИСТРАТИТЕ Е В ОТПУСК, ДОКАТО съдебна експертиза ОБСЪЖДА ЗНАКОВ ПРОПУСК
Само крачка дели от правния нихилизъм реакцията на виновните институции - съответно що се отнася до случая с приключването на персоналните данни на арбитър Мирослава Тодорова и фамилията ѝ. Това сподели самата тя пред Висшия правосъден съвет (ВСС). Тодорова приказва пред Висш съдебен съвет в отсъствието на основния правосъден контрольор Теодора Точкова, която е виновна за представянето на декларациите на магистратите във тип, който не ги заплашва. И повода е, че Точкова е в отпуск.
Коментар на Actualno.com : Светлият образец на Национална агенция за приходите!

МЪРТВИ КОЗИ С РУМЪНСКА МАРКИРОВКА КРАЙ ДУРАНКУЛАК - БАБХ НЕ ЗНАЕ КАК ДА съдебна експертиза СВЪРЖЕ ЗА ПОМОЩ С РУМЪНИЯ
Д-р Мария Ноева от Областната дирекция по сигурност на храните в Шабла изясни, че сега в общината тече пробовзимане за бруцелоза по дребните преживни животни.
Коментар на Actualno.com : Как да се свържем с Румъния - май има едни неща, телефони им споделят, имейли, обществени мрежи даже...

УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ МОЖАХА ДА ОСВОБОДЯТ ШЕФА НА КПКОНПИ БЕЗ ГАФ
Новината за това, че Пламен Георгиев желае да си върви, беше оповестена с категорично съобщение от зам.-председателя на КПКОНПИ Антон Славчев, чиято тераса се оказа още по-голяма от тази на Георгиев - 244 квадрата: 186 квадрата.
Коментар на Actualno.com : Беше си запаметяващ се гаф - ГЕРБ се съгласи Георгиев да бъде изслушан обществено, само че класната Караянчева взе нещата в свои ръце и приключи контролното!

ПРОКУРАТУРАТА РАЗКАЗА ЗА ВРЪЗКА МЕЖДУ " БИВОЛЪ " И TAD GROUP ОТНОСНО ХАКВАНЕТО НА Национална агенция за приходите
Собственикът на TAD Group Иван Тодоров, за който има повдигнато обвиняване за кибертероризъм, не спомага по никакъв метод на следствието.
Коментар на Actualno.com : Включиха и пръскачките, но ръчно - че другояче е софт, а ние сме по харда!

ОДМВР - БУРГАС СМАЯ СЪС СНИМКА НА ДЕТЕ С ПИСТОЛЕТ НА FACEBOOK СТРАНИЦАТА СИ
Снимката, която намира място и в обособен пост, е на малко момче със слънчеви очила, насочило револвер и направило страшна физиономия. А известието с анонса на фотографията е, че това дете е " предстоящ шеф " Криминална полиция ".
Коментар на Actualno.com : Родната милиция затвърждава еволюционния модел, че толкоз ѝ е акълът!

И НАЙ-НАКРАЯ СЕМЕЙСТВОТО МИ ДА МОЖЕ ДА СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА И МАЛКИТЕ МИ ДЕЦА ДА МОГАТ СПОКОЙНО ДА ИЗЛЯЗАТ НА ТЕРАСАТА
Това съобщи към този момент някогашният началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев, откакто подаде оставка и тя беше гласувана от Народното събрание.
Коментар на Actualno.com : И да си пече пържолки на барбекюто - по този начин, морално!

НОРВЕЖКИЯТ СЪД ВЪРНА ДЕЦАТА НА ДЕ ФАКТО ПЪРВАТА БЪЛГАРКА, СТАНАЛА ИЗВЕСТНА ЗАРАДИ " БАРНЕВЕРН "
Децата нямаха право на контакт и със фамилията на Цветелина Оланд.
Коментар на Actualno.com : Гледай ти - няма ли гейове-педофили в този съд? Явно има единствено същинско разделяне на управляващите и самостоятелна правосъдна система - хак да им е!

ИМОТИТЕ НА СИНА НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА 540 000 ЛВ - ЗАКОННИ СПОРЕД ПРОВЕРКА НА Национална агенция за приходите
Проверката на имуществото му стартира напролет, в разгара на Апартаментгейт, дружно с тази на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. Тогава се появи медийна информация, че младежът, който учи право в Лондон, през тази и предходната година е купил апартамент, ателие и гараж в първокласния комплекс " Еделвайс " в Бояна за общо 540 000 лв..
Коментар на Actualno.com : Просто на тати момчето е образец за икономическите триумфи на ГЕРБ!

ОТ БЪРЗАНЕ ДА УЛИЧИ " TAD GROUP ": ПРОКУРАТУРАТА ПУСНА ЕГН-ТАТА НА БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ
Прокурорите направиха и втори тежък гаф - пуснаха връзка към уебсайт, на който се виждат данните на 2099 прокурори и следователи.
Коментар на Actualno.com : Правосъдие и наказване...

Българска академия на науките НЕ ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА " ТОВА НЕЩО " - ЦИКЛОТРОННИЯ ЦЕНТЪР И ЗАЩО ВЕЧЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ НЕ РАБОТИ
Би трябвало да е изминал срокът за планиране на постройката, в която да се инсталира инсталация на стойност над 10 млн. лева, отлежаваща към този момент четири години безполезна. А тя е предопределена за произвеждане на радиоизотопи за раково заболели.
Коментар на Actualno.com : Спокойно - 4x4 ще станат!

ПРОКУРАТУРАТА ИЗГЛЕЖДА ПОГАЗИ ЕВРОПЕЙСКА ДИРЕКТИВА Пожарна охрана СЛУЧАЯ " TAD GROUP "
При всички случаи методът и подтекстът, в който се популяризира информацията, не следва да основават усещането, че лицето е отговорно, преди виновността му да бъде потвърдена в сходство със закона, написа в Директива 2016/343.
Коментар на Actualno.com : Защо ли написахме " наподобява "...

СЛЕД 2 Г. ПРОТАКАНЕ ЗА ПЪТЯ БЕЛИЦА - ЗАГРАЖДЕН АПИ ОБЯВИ, ЧЕ БЪРЗА
Пътят е третокласен, държавен, тук-там черен. Той е от изключителна значимост освен за община Баните, чието население доста години приканва държавните институции да го създадат по-скоро, а и за източната част от област Смолян.
Коментар на Actualno.com : Заглавието си споделя всичко...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР