Освен в големите пътни проекти, които се финансират сега, спешно

...
Освен в големите пътни проекти, които се финансират сега, спешно
Коментари Харесай

Слави Георгиев в „Ако бях кмет“: Спешно трябва да се инвестира в кварталите на Пловдив

Освен в огромните пътни планове, които се финансират в този момент, незабавно би трябвало да се влага и в кварталите на Пловдив, главно в поддържане и обезпаразитяване на зелените площи, в създаване на нови улици и тротоари. Тази концепция показа следващият посетител в рубриката „ Ако бях кмет “ по Дарик радио Слави Георгиев, самостоятелен общински консултант от Пловдив.

„ Общината е дебитор на хората, които заплащат налози “, счита той. „ А политиците би трябвало да дават безапелационен образец с визията си за развиването на града, взимането на решения и поемането на отговорност “.

Според Георгиев мандатът в последните години се характеризира с неналичието на бистрота и незадоволителна връзка с жителите по значимите за Пловдив въпроси.

Преди да стане ясно развиването по проблема с Пловдивския панаир, общинският консултант разяснява, че предлагането общините Пловдив и Варна да разменят акциите си, което неговите сътрудници от Демократична България в Общинския съвет бяха внесли за разискване, е било добра опция двата града да усилят своите дялове надлежно в Панаира и в „ Пълдин туринвест “ АД.

Той твърди, че в последните години общината е минала в оттегляне от функционалностите си, с които би трябвало да се занимава, като даде за образец понижения потенциал на активност на общинските предприятия в областта на озеленяването, на общинска защита и други

„ Нито един от обекти, с които се зае общината, не е завършен “, добави Георгиев. По думите му, едно от неизпълнените обещания в последните четири години в областта на образованието е неналичието на нови детски градини и визира доста родители. „ Вместо това се усилва броят на децата в групите “, напомни едно от взетите решенията на Общинския съвет Слави Георгиев.

Според него настоящите поправки на значими пътни артерии занижават качеството на живот на пловдивчани, а огромен проблем са трафикът и мръсният въздух. Начинът за справяне с тези проблеми е прекосяването към различен градски превоз, доизграждане на веломрежата и нови зелени площи. Във визията си за качествено и екологично напредване общинският консултант включва и трамваи.

Той е последовател на концепцията общините Марица и Родопи да се слеят с Пловдив, само че с цел да се случи това по натурален път, е нужен нов Закон за териториално и селищно устройство на България. „ Ако чакаме на обособени референдуми по другите обитаеми места, това в никакъв случай няма да се случи “, безапелационен е общинският консултант.

За да се решат проблемите, които в реалност вълнуват пловдивчани, бюджетът на общината би трябвало да е уравновесен, счита Георгиев. „ Следващият кмет ще има нелеката задача да балансира сред изплащането на заемите на община Пловдив и средствата за бъдещи планове. Ако имаме един добър управител за идващия мандат, той може да балансира нещата по този начин, че да продължи развиването на града “, има вяра той.

На въпрос на Дарик „ Ще ви забележим ли на политическата писта като кандидат-кмет за Пловдив? “, Слави Георгиев изрично съобщи упоритостта си за присъединяване в идните локални избори наесен с уточнението, че има задоволително време, с цел да вземе решение по какъв начин и под каква форма ще взе участие.

Чуйте още в аудиото:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР