Освен цените на основните хранителни продукти и битовите сметки, нагоре

...
Освен цените на основните хранителни продукти и битовите сметки, нагоре
Коментари Харесай

Имотите у нас поскъпват

Освен цените на главните хранителни артикули и битовите сметки, нагоре вървят и цените на парцелите у нас. Според изследване на в Бургас бежанската вълна от Украйна се отразява на имотния пазар - руснаци продават, а украинци купуват или наемат жилища. 

„ Има повишено търсене на квартири чартърен. Това е освен в Бургас, а и в района. Най-много настанени бежанци има в Слънчев бряг, Несебър, Бургас, Китен и Приморско ”, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

В района на Варна от Национално съдружие “Недвижими парцели ” регистрират до 35% растеж на покупко-продажбите за първото тримесечие на 2022г., съпоставено със същия интервал през предходната 2021 г. 

„ Промяна в имотния пазар има. Във варненския район има сериозен растеж на покупко-продажбите както и растеж на цените на жилищните парцели с 5% - 10% ”, сподели Ивайло Градев, член на УС на сдружението.

В студиото на „ Събуди се ” председателя на Национално съдружие „ Недвижими парцели ” Добромир Ганев съобщи, че покупката на жилище е положително леговище за спестяванията на фона на инфлацията.

По думите му парцелите – и жилищни, и търговски, в последните 15-20 години са генерирали растежи от над 100 %. „ Покупката на какъвто и да било парцел е активът с най-висока рентабилност. Тя постоянно е била добра стъпка ”, акцентира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР