Освен това протестира в празен коридор (?!). Освен това протестира

...
Освен това протестира в празен коридор (?!). Освен това протестира
Коментари Харесай

Yaşasın DPS шумоли в коридорите на Народния театър. Чувате ли го, хора?

Освен това стачкува в празен кулоар (?!). Освен това стачкува след среднощ (може би има някакъв график за протестни действия…). В края на изявата си по Нова тв Василев закова режисьора-бунтар на стената: Театър имени “Александра Морфова ” ще има, когато министърът го направи. Разбираме сарказма…

 

Не разбираме обаче, за какво шефът счита, че Морфов е трябвало да беседва с него, в случай че нещо го смущава, само че не счита, че е било редно Кръстева да предизвести управлението, че на изборите ще води Ахмед Доган до урната. Значи рано заран може да се дефилира с почетния водач на Движение за права и свободи, само че късно вечер не трябва да се показва мнение по тематиката.

 

Васил Василев знае по-добре от всеки различен, защо става дума. Знае и Кръстева. Морфов не е знаел, газирал се е от репортажите в деня на вота и се възмутил в късна доба. И се подвигна звук, стана скандал, надигнаха се гласове в една или друга посока, прочувствени и даже нестройни.

 

Но… Накрая се появи декларация от хора от трупата на Народния, издържана в жанр „ Луначарски “: Благодарим на Директора за всичко, което прави за нас! Това повторено десетина пъти.

 

Преди десетина дни написах, че казусът ще завърши с овакантяване на Александър Морфов – не е значимо по какъв метод и по каква процедура, - а Кръстева ще продължи да се утвърждава като незаместим темел в Народния спектакъл. И тъй като новите средства, обезпечени за повишение на заплатите на трупата, евентуално са и нейна заслуга, мълчанието ще забули абсурда.

 

И тъй като загатнах руския културен деятел Анатолий Луначарски, ще го изтъквам, с ваше разрешение, негова мисъл за театъра: Революционният спектакъл би трябвало да владее прочувственото изкуство, с цел да обгръща масите. Театърът би трябвало да възпитава пролетариата.

 

Никой няма да извика çok yaşa dps, само че изразът ще се настанява настойчиво в гузно смълчаните коридори на признака на театралното изкуство. Както към този момент се случи с други коридори, в други институции.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР