Освен това не са ви необходими пресни гъби, за да

...
Освен това не са ви необходими пресни гъби, за да
Коментари Харесай

Лесна рецепта за гъбена супа

Освен това не са ви нужни пресни гъби, с цел да я приготвите. Изсушените или замразените гъби също са задоволителни.  Изпробвайте тази отлична рецепта за домашна гъбена чорба! 
Класическа чорба от пресни или замразени гъби, поднесена с юфка. Супата е вкусна, засищаща и ароматна. Общото време, което ще ви е належащо за подготвяне е към 45-50 минути. 
Съставки за към 4 порции:
500 г пресни или замразени гъби (напр. Манатарки)
1 глава лук
1 литър зеленчуков бульон
2 супени лъжици масло
1 морков
почти 50 мл сладка сметана, към 30 %
шепа магданоз
 Неустоима гъбена супа с картофи Неустоима гъбена супа с картофи
Супите и чорбите са вкусни, полезнии могат да ни оказват помощ да се храним здравословно, като миждувременно се подготвят релативно елементарно....
сол пипер
тестени произведения
Метод за подготвяне:
Почистете гъбите. (Гъбите се почистват най-добре от нечистотия с четка. Ако това не е задоволително, можете да ги изплакнете бързо в купа със студена вода и да ги изсушите върху хартиена кърпа). Нарежете на огромни части.
Обелете лука и го нарежете на кубчета. Загрейте маслото в тиган. Добавете лука и гответе на междинен огън, до момента в който стане транспарантен. Добавете нарязаните гъби и запържете на по-силен огън за към 5 минути.
 Гъбена чорба с чесън Гъбена чорба с чесън
Необходими артикули: 2 ч.ч. сушени гъби (различни видове) 6 скилидки чесън ½ ч.ч. ечемик 2 стръка зелен лук сол   На...
Обелете морковите и ги настържете на ренде с по-големи отвори.
Нарежете на ситно магданоза.
Поставете гъбите и лука в дребна тенджера, прибавете моркова и залейте с горещия бульон. Оставете да заври. След като заври, гответе покрито с похлупак, към 15 минути, до момента в който гъбите и морковите омекнат.
В края прибавете магданоза. Подправете със сметана, сол и черен пипер на усет.
За тестено произведения може да употребявате да вземем за пример юфка. Нея единствено би трябвало да я сварите, колкото е належащо. Достатъчно е по-късно единствено да бъде леко осолена. В композиция с гъбената чорба се получава необикновено апетитен мирис.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР