Освен сигнал до прокуратурата, ПП-ДБ ще настояват министъра на културата

...
Освен сигнал до прокуратурата, ПП-ДБ ще настояват министъра на културата
Коментари Харесай

ПП-ДБ внасят нов сигнал в прокуратурата за спасение на Пловдивския панаир

Освен сигнал до прокуратурата, ПП-ДБ ще упорстват министъра на културата да форсира процедурата за обяваване на Пловдивския панаир за недвижима културна полезност от национално значение, което да спре вероятно застрояване на територията му, за каквото има съществени съмнения, изясни Никола Минчев.

 

Варненските депутати Даниел Лорер и Стела Николова подчертаха, че бездействието на варненския кмет Иван Портних също има отношение към въпроса. Те припомниха обстановката с прехвърлянето на акциите на страната в панаира на община Варна, с цел да се реши с тяхната подмяна казуса с Дупката в центъра на града, която е благосъстоятелност на Гергов. От 2017-а обаче Портних не извършва решението на Общински съвет - Варна.

Николова описа, че е сезирала Окръжната прокуратура във Варна по случая, само че е получила отговор, че решението на съвета било по-скоро пожелателно и Портних не бил длъжен да го извърши. “Много институции работиха в полза на господин Гергов ”, разяснява тя.

 

На конференцията в Народното събрание отношение взе и пловдивския народен представител Манол Пейков. Той разяснява, че Гергов самичък се назовава “уличен войник ”. Преди години цената на Пловдивския панаир беше 400 млн., в този момент е повече от милиард, съобщи той. По думите на Пейков Гергов го е придобил с друго ходове на 100 пъти по-ниска цена. “Панаирът би трябвало да бъде избавен ”, натърти депутатът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР