Освен с рекордно нисък рейтинг 44-тият парламент ще бъде запомнен

...
Освен с рекордно нисък рейтинг 44-тият парламент ще бъде запомнен
Коментари Харесай

Изпращаме парламента на инженерите, на мода идват лекарите

Освен с рекордно невисок рейтинг 44-тият парламент ще бъде запомнен с прекомерно дребен брой адвокати, като за първи път от много мандати в управлението му нямаше нито един.

49.3 е междинната възраст на депутатите. Най-младите - на 31, са Теодора Халачева от Българска социалистическа партия и Михаил Христов, който започва от левицата, само че завърши като самостоятелен. Доайенът е Тома Томов от Българска социалистическа партия - на 79. 27 са депутатите, за които мандатът е трети, четвърти мандат завършват 42-ма. Сред тях са главно депутати от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, като шефките на двете групи Даниела Дариткова и Корнелия Нинова.

За пръв път в този парламент юристите бяха изумително малко - едвам 26, до момента в който нормалната им цифра е била сред 45 и 65.

В отиващия си парламент най-вече са инженерите ​- 61, следвани от икономистите - 37. Лекарите са 20, само че в новия парламент се чака броят им да скочи доста поради възходящата известност на медиците по време на пандемията.

44-тото Народно събрание може да се похвали с цели 4-ма генерали. В ГЕРБ са вицеадмирал Пламен Манушев и ген. Константин Попов. Депутат е и някогашният шеф на защитата ген. Симеон Симеонов (ДПС). В Българска социалистическа партия пък е бригаден ген. Кольо Милев, някогашен началник на танковата бригада в Карлово.

Доста в този парламент са и създателите и хората на изкуството. Творческото лоби се предвожда от шефа на комисията по просвета Вежди Рашидов (ГЕРБ). В същата група е и музикантът Калин Вельов.

Най-силно обаче са показани актьорите - Евгени Будинов и Николай Сираков от ГЕРБ, Атанас Попдимитров и Нона Йотова в Българска социалистическа партия. Това беше и последният мандат на починалия Стефан Данаилов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР