Освен по делото за изнудване на Васил Божков, министър-председателят Кирил

...
Освен по делото за изнудване на Васил Божков, министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков е разпитан и за снежните топки, с които бе замерян на Шипка

Освен по делото за изнудване на Васил Божков, министър-председателят Кирил Петков е бил разпитан през днешния ден и като очевидец и потърпевш по дело, формирано за безчинство, което се намира под управление и контрол на Районна прокуратура - Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Образуваното произвеждане е за хвърлените по премиера снежни топки по време на неговото послание към присъстващите на тържествата на връх Свети Никола, прохода " Шипка ", провели се на националния празник Трети март.

Тогава Петков бе защитен от гардовете на НСО, само че въпреки всичко и той бе уцелен от топка. Впоследствие министърът на превоза Николай Събев прикани за уволнението на шефа на НСО, само че президентът отхвърли, като бе безапелационен, че охранителите са си свършили работата и са предизвестили министър-председател за риска да се качи на паметника.

По това досъдебно произвеждане от следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Стара Загора е предоставено на негов сътрудник от отдел " Следствен " на Софийска градска прокуратура (СГП) да бъде разпитан Кирил Петков, с цел да бъдат разяснени и правата му като потърпевш в наказателното произвеждане, коментират от държавното обвиняване. С оглед служебните задължения на министър-председателя, той беше свикан за през днешния ден и за провеждането на разпита по делегация, който се извърши от следовател в СО-СГП директно след разпита му по делото за изнудване на Васил Божков, прецизират от прокуратурата. Материалите от него ще бъдат изпратена на следователя от Окръжния следствен отдел в Стара Загора.

От прокуратурата напомнят още, че днешният още един разпит на премиера в качеството му на очевидец по делото за вероятно изнудване на Васил Божков се постанова, защото първичният подобен е без процесуална стойност, тъй като е извършен от проверяващ служител на реда, явяващ се незапознат орган.

Кирил Петков се яви в Софийската градска прокуратура на главната дата и подава пред наблюдаващия прокурор и следователя показания, които са по-обстойни от първичните такива, дадени пред проверяващ служител на реда в Главна дирекция " Национална полиция ", оповестяват още от прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР