Освен красота, камъните носят и определена енергия за всяка зодия.

...
Освен красота, камъните носят и определена енергия за всяка зодия.
Коментари Харесай

Какви камъни да носим според зодията

Освен хубост, камъните носят и избрана сила за всяка зодия. Ето какви камъни са подобаващи за всеки зодиакален знак.
ОВЕН - цирконий, елмаз, рубин
Диамантът е камък на водачите, смелите и амбициозните. Носи на Овните триумф и ги закриля. Препоръчва се при болести на мозъка, смъква температурата.
Овните би трябвало да носят цирконий, когато са изтощени и изтощени. Цирконият оказва помощ при допиране на непознати сърца, което е много мъчно за Овена.
ТЕЛЕЦ - сапфир, изумруд, ахат, амазонит
Сапфирът е камък на търпеливите и земни хора. Помага за усилване на паметта, ентусиазма и силата. Символизира честност и доброжелателност. Полезен е за нервната система и при ревматични заболявания.
От хилядолетия ахатът се употребява като амулет за убеденост. Полезен е при болести на гърлото.
БЛИЗНАЦИ - берил, цитрин, родонит
Берилът съставлява група от скъпоценни камъни, които вършат Близнаците по-атрактивни за близките, което е доста значимо за тях. Берилът оказва помощ за опознаване на околния свят. Полезен е против простудни болести.
Цитринът е жълтата вариация на кварца. Това е камъкът на енергичните и лъчезарни хора. Подобрява настроението, носи позитивизъм. Намалява депресията.
РАК - перли, лунен камък, авантюрин
Перлите носят сантиментална обич, за която копнеят Раците. Предпазват от хорската завист. Успокояват, балансират, хармонизират. Влияят добре на черния дроб.
Лунният камък е за сантименталните натури. Помага елементарно да показва страсти и мисли. Носи покой, съгласие. Лекува нервни болести, очиства организма.
ЛЪВ - диамант, нефрит, рубин, нефрит, кехлибар
Елмазът подарява сила и кураж. С него по-лесно се преодоляват трудностите по пътя, води към победа. Притежава свойството да понижава температурата и облекчава възпаленията.
Нефритът носи естетика и успокоение. Благоприятен е за буйната лъвска натура, като го умиротворява. Лекува сърдечно-съдовата и отделителната системи.
ДЕВА - яспис, ахат, шпинел
Ясписът усъвършенства паметта и придава убеденост.
Шпинелът носи пристрастеност, от каквато практични Деви изключително се нуждаят. Намалява болката и оказва помощ при инфекциозни болести.

ВЕЗНИ - малахит, рубелит, топаз
Малахитът е камък на салдото и равновесието. Привлича другия пол, укрепва другарството. Помага при облекчение на кожни болести.
Рубелитът ускорява креативната сила и притегля любовта. Полезен е за имунната система.
СКОРПИОН - гранат, топаз, лабрадорит
Гранатът ускорява възприятията, възбужда любовта, придава дръзновение. Подобрява кръвообращението.
Лабрадоритът е атрактивен поради преливащите си отблясъци. Това е камък на мощните хора. Помага да реализиране на мъчно постижими фантазии. Закриля фамилния живот. Помага при болести на пикочно-половата система.
СТРЕЛЕЦ - тюркоаз, аметист, хризолит
Хризолитът носи на Стрелците триумф, пази ги от зли сили, успокоява и придава мекост. На необвързания Стрелец оказва помощ да си откри половинка. Подходящ е при намаляване на зрението.
Аметистът уравновесява и балансира. Помага за реализиране на триумф в огромни инициативи.
КОЗИРОГ - алмандин, хематит, обсидиан
Хематитът е камъкът на бойците и мощните хора. Помага за издръжливостта, усилва силите и лишава притежателя му от витаене в облаците. Помага при проблеми с кръвта, успокоява нервите, потребен е за добър сън.
Обсидианът е камък на деликатните и задълбочени хора. Предпазва ги от неверни стъпки и им оказва помощ да схванат новото.
ВОДОЛЕЙ - аквамарин, аметист, карнеол
Аквамаринът е камък на безконечното другарство и любовта. Стимулира трудолюбието и упоритостта. Балансира водно-солевия баланс на организма. Действа добре на очите.
Карнеолът подарява щастлива обич и честност, защищава от неприятности. Полезен е при зарастване на рани и проблеми със зъбите.
РИБИ - аквамарин, изумруд, опал, перли
Изумрудът е камъкът на духовните и чисти. Предпазва от зли сили, оказва помощ на хората да четат непознати мисли.
Опалът оказва помощ на хора с креативен сърца, сензитивност и душевна непорочност. Лекува душевни безредици, оказва помощ при цялостна отмалялост.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР