Освен индивидуални награди по време на церемонията FIFA The Best

...
Освен индивидуални награди по време на церемонията FIFA The Best
Коментари Харесай

Меси, Модрич и Бензема блестят в идеалния състав на ФИФА

Освен самостоятелни награди по време на церемонията FIFA The Best беше определен и най-хубав събирателен тим за миналата година. Схематично той бе формиран в необикновена система с трима бранители, трима нападатели и цели четирима нападатели. Суперзвездата Кристиано Роналдо пък за първи път от 2007 година насам не бе определен измежду най-хубавите на планетата.

На вратата бе определен изненадващо не Емилиано Мартинес, който завоюва наградата за най-хубав вратар, а на негово място бе комплициран стражът на Белгия и Реал Мадрид - Тибо Куртоа. 199-сантиметровият вратар изигра през 2022 година Завоюва златен дубъл с “белия балет ” печелейки купата в Ла Лига и грабвайки Шампионската лига.

В защитата изцяло справедливо влезе бранителя на Пари Сен Жермен - Ашраф Хакими, който завоюва четвъртото място на Мондиал 2022 в Катар с тима на Мароко, който се трансформира в първия африкански тим, прекосявал в миналото 1/8-финалната фаза на международни футболни финали. Тройката бранители бе допълнена още от португалеца Жоао Кансело, който бе на една крачка от край в Шампионската лига със своя Манчестър Сити, както и от нидерландеца Върджил Ван Дайк, който пък загуби с Ливърпул финала в “турнира на богатите. ”

В халфовата линия бе допълнена от още трима футболисти, които се състезават в Премиър лийг и Ла Лига. Първият е белгиецът Кевин де Борйоне от Манчестър Сити, бразилецът Каземиро от Манчестър Юнайтед, който броени часове преди церемонията завоюва Карабао Къп с “червените дяволи ”, и неуморимият играч на Реал Мадрид - Лука Модрич, който на 37 години сграбчи бронзовите медали с Хърватия на Мондиал 2022 в Катар.

Четворката в нахлуване предстоящо сподели най-хубавите футболисти, в случай че не на нашето време, то най-малко от тази година. Там бе включен 22-годишният норвежец от Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, който през 2022 година се появи като един от най-обещаващите млади футболисти. До него бе опитният Карим Бензема, който пропусна Световното състезание в Катар, само че бе безпределно потребен за своя Реал Мадрид, отбелязавайки цели 15 гола в 12 изба по време на акцията в Шампионската лига, с цел да може “белият балет ” да се поздрави с 14-ата си купа в шампионата. Нападението на идеалния тим бе довършено от огромните съперници на финала на Мондиал 2022 в Катар - Килиан Мбапе и Лионел Меси. Двамата може и да са съотборници в Пари Сен Жермен, само че бяха извънредно безкомпромисни в конфликта сред Франция и Аржентина през декември предходната година. Тогава Меси означи два гола, до момента в който Мбапе означи хеттрик, който обаче не подкрепя неговия тим и “петлите изгубиха ”. Въпреки това двамата футболисти демонстрираха най-красивото от футболната игра и справедливо попаднаха в най-хубавия тим на планетата за миналата 2022 година

Междувременно бе формиран и събирателен състав на най-хубавите състезатели в женския футбол. Той изглеждаше по следния метод:

Кристиане Ендлер (Чили; Лион), Луси Бронз (Англия; Барселона), Мария Леон (Испания; Барселона), Лия Уилямсън (Англия; Арсенал), Уенди Ренар (Франция; Лион), Алексия Путейяс (Испания, Барселона), Кийра Уолш (Англия, Барселона), Лена Обердорф (Германия; Волфсборг), Алекс Морган (САЩ, Сан Диего), Сам Кър (Австралия, Челси), Бет Мийд (Англия; Арсенал).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР