Освен Хинков и други министри казвали тежко е“, но никой

...
Освен Хинков и други министри казвали тежко е“, но никой
Коментари Харесай

Денков няма против новият кабинет да е с мандат на ГЕРБ, но ще се съобрази с ПП-ДБ

„ Освен Хинков и други министри казвали „ тежко е “, само че никой не е заявил, че желае да се отдръпна “, добави Денков

„ Разговорите всъщност за ротоцията ще стартират през днешния ден, само че ще стартират с правилата, по които ще бъде осъществена ротацията. Един е методът, при който някой може да желае да се смени половината кабинет, напълно различен е методът, който аз считам за верен. А той е да се сменя единствено там, където има фактически сериозна нужда “. Това сподели пред публицисти министър председателят Николай Денков по отношение на ротацията на министри през месец март.

По думите му полемиката ще бъде първо сред него и Мария Габриел:

„ Искам да благодаря на Бойко Борисов, че обществено изрази тази теза. Първо с нея да намерим консенсум и да убедим ръководителите на партиите, от които чакат поддръжка и да ги убедят, че това е най-правилният метод. Отсега споделя, че идващите дни от мен за имена на министри, които да се сменят, няма да чуете. Този диалог би трябвало първо да се състои вътрешно “, акцентира Денков.

Той разясни, че няма срещу да е с мандат на ГЕРБ. „ Това е механически въпрос. Ако моята ПГ има съображения, ще ги чуя и евентуално те ще са по-важни от моите “, побърза да добави той.

„ Важното е да запазим екипната работа на кабинета. Ако някой министър заживее с мисълта, че е на този или оня. Най-тежките задания са такива, които изискват съгласуваност сред министерствата “. 

По тематиката с неизпратените предложения, гафа на Богоявление и желаната оставка на министър Тагарев, министър председателят съобщи: „ Абсолютно несериозно е това , че някой служител, който си сподели, че е сбъркал, да бъде съображение за промяна на министър, който извършва толкоз значими за страната функционалности. По отношение на министър Хинков – този както и други случай демонстрира на какъв напън са подложени министрите. Те са атакуани от време на време без съображение. Хинков свърши доста работи, имаше закъснение с детската болница, само че трябваше да се направи идея и от каква потребност има тази болница. Има 7 месеца за 3 документа “, разясни министър -председателят. Той трансферира въпроса към ГЕРБ за възможното място на вицепремиер след ротацията на Асен Василев

„ Идеята Асен Василев да е втори вицепремиер пристигна от ГЕРБ. Аз съм казвал, че това е вероятен вид. Но аз не желая да се започват диалозите с смяна на първичния вид, тъй като това може да извади диалозите от строй “, посочи той.

„ Освен Хинков и други министри казвали „ тежко е “, само че никой не е заявил, че желае да се отдръпна “, добави Денков. 

Разговорите за имена в регулаторите не са почнали, тъй като там би трябвало да се реши методът.  

Министър-председателят беше безапелационен, че България няма присъединяване в ударите на Съединени американски щати по хутите в Йемен. Никога не е обсъждано да се пращат войски или кораби. „ Няма по какъв начин да участваме в нещо сходно без решение на Народното събрание “, съобщи той.

Премиерът съобщи, че не го интересува дали държавното управление ще изкара цялостен мандат. Важно било да си изпълнят програмата за 2024 година и на нейна база да приготвят нова за интервала 25-25 година Кой ще го извършва, ще забележим, добави Денков.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР