Освен голямото разделение в обществото, което ще изисква по-продължителен период,

...
Освен голямото разделение в обществото, което ще изисква по-продължителен период,
Коментари Харесай

Посланикът ни в САЩ: Силно се надявам визовият режим да отпадне при новия президент

Освен огромното разделяне в обществото, което ще изисква по-продължителен интервал, с цел да могат да се намерят верните решения, другото огромно предизвикателство е пандемията от ковид ". Тях дефинира като съществени провокации пред новата американска администрация посланикът на страната ни в Съединени американски щати Тихомир Стойчев.

Относно връзките с България той изясни, че администрациите идват и си отиват, само че другарските и съюзнически връзки сред двете страни остават.

Продължава модернизацията на българските военновъздушни сили с решението за придобиване на нови изтребители F-16. Мрежите от пето потомство. От стратегическо значение е приключването на интерконектора с Гърция, както и районният хъб „ Балкан, добави Стойчев.

Това партньорство е доста значимо и от позиция програмата за безвизови пътувания. Ние считаме, че България извършва всички критерии, единственият, който към този миг не се извършва е процентът на отказаните визи. Тенденцията обаче е позитивна. Преди години беше 18%, за 2019 година е 9.75%, безапелационен беше Стойчев.

Според него не е неприемливо разделянето на европейските жители на две категории. Факт е, че от доста години България не съставлява риск за Съединени американски щати. Добър образец е казусът с Канада. Силно се надявам визовият режим да отпадне при новия президент, сподели посланикът.

Относно идните избори за парламент у нас и организацията на процеса в чужбина Стойчев уточни, че българските дипломатически представителства в чужбина са организирали неведнъж избор и имат добър опит.

По места имаме общности и с тяхното подпомагане съм сигурен, че изборите ще преминат в една естествена конюнктура, заключи Тихомир Стойчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР