Освен да бъдат домашни любимци, таралежите представляват и идеалните партньори

...
Освен да бъдат домашни любимци, таралежите представляват и идеалните партньори
Коментари Харесай

Как да играем с домашен таралеж

Освен да бъдат домашни любимци, таралежите съставляват и идеалните сътрудници за игра. Активизирайте се и ще забележите какъв брой радостно може да прекарате. Тук ще опишем няколко действия, в които можете да ангажирате бодливия си другар. Ето по какъв начин да играете с домашния таралеж!

1. Обиколки

Привлечете вниманието на таралежа – накарайте го да се движи наляво-надясно по открито трасе. Така посредством най-простички обиколки повишавате неговата устойчивост.

2. Футбол

Намерете лека топчица – любимецът ви сигурно ще я оцени, бутайки я с носле. Усложнете упражнението и прибавете към играта врата, към която да се прицелва.

3. Боулинг

Колкото и смешно да ви се коства, таралежчетата са най-хубавите играчи на боулинг. Изисква се единствено едно завъртане на топчестото им тяло, с цел да създадат страйк. Подредете кеглите по открития ред и единствено гледайте по какъв начин играе таралежчето.

 Таралеж

4. Криеница

Ах, къде ли се е скрил пакостникът този път? Играта на гоненица е интерактивна, като функциите, несъмнено, могат да се сменят. Скрийте се зад вратата и оставете животинчето да топурка из къщата, търсейки стопанина си. Или се пробвайте да намерите дребната бодлива животинка в претрупана с движимости стая – сигурни сме, че ще се позабавлявате.

5. Свирене на принадлежности

Пуснете животинката да се разноски по пианото и оценете опциите му да е идващия популярен композитор. Струнните музикални принадлежности също са вид.

6. Возене в количка

За задачата може да употребявате най-проста детска количка с дистанционно управление. Настанете домашния таралеж комфортно и го закарайте на сафари в задния двор.

7. Препятствия

Най-простички ежедневни обекти като руло тоалетна хартия или бутилка ангажират домашния ви любим за часове. Бутането на рулото с носле ще срещне трудности по пътя си и единствено най-силните и издръжливи екземпляри ще са способни да ги превъзмогнат.

Вижте още грижи за таралеж и храни за ежковци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР