Освен че трябва да ги пием цял живот, лекарствата за

...
Освен че трябва да ги пием цял живот, лекарствата за
Коментари Харесай

Край на скъпите илачи за високо кръвно. 82-годишният Бай Добри ни спасява от мъките с тази рецепта

Освен че би трябвало да ги пием цялостен живот, медикаментите за високо кръвно налягане са и доста скъпи. Хипертонията обаче е подла болест и в случай че не поддържаме кръвното в естествените стойности, елементарно можем да станем жертва на инфаркт или инсулт. Решение на този толкоз публикуван у нас и по света проблем ни дава 82-годишният Бай Добри от Костенец, написа „ Доктор “. Той употребява елементарна рецепта, с която се е справил с хипертонията и е оказал помощ на всичките си познати и другари.

Знаел я още от татко си, само че почнал да я ползва преди 4 години, когато открил, че съвсем цялата му пенсия отива в аптеката. Ето и тайната на Бай Добри. Сложете в тенджера 5 чаени лъжици борови иглички и по 2 чаени лъжици шипки и кори от остарял лук. Залейте ги с един литър вода и ги сварете.
Оставете сместа да поври най-малко 10 минути, изчакайте да се охлади и прецедете в стъклена бутилка. Пийте по една чашка от чудодейната примес всякога, когато изпитвате жадност.

Бай Добри няма точна скица за приема на лекарството, само че нормално го взима преди ястие. Уточнява единствено, че това количество би трябвало да се изпие за 2 дни, след което се прави нова запарка. Терапията продължава 4 месеца, прави се пауза, а по-късно сместа се пие единствено с профилактична цел.
Ето и още една изпитана рецепта:
50 грама необработен (нечистен) овес се измива добре, наливат се 5 литра вода и се кипва. След като кипне, сместа се отстранява от огъня и се оставя да престои в продължение на 4 часа. В получената запарка се поставят 80 грама корен от бял оман. Сместа още веднъж се кипва, откакто кипне се смъква от огъня и престоява в продължение на още 2 часа.

В получената примес се прибавят 30 грама майски мед. Пийте от отварата в продължение на 2-3 седмици по 1/3 чаша.
Целебната настойка ще ви разреши освен да възстановявате кръвното налягане, само че и да отстраните нездравословния холестерол от организма.
Не по-малко ефикасна настойка е на основата на: лайка, безсмъртниче (жълт смил), жълт кантарион, ягоди, брезови пъпки. Всички билки, изброени нагоре, се смесват в еднообразно количество. Две супени лъжици от получената примес се заливат с вряла вода, престоява в продължение на два часа и се приема в същата доза като предходната запарка. Особеното в тази смес против хипертония е, че тя е безусловно безвредна.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР