Освен че са много вкусни, бананите са богати на вещества,

...
Освен че са много вкусни, бананите са богати на вещества,
Коментари Харесай

Този плод помага при проблеми със стомаха

Освен че са доста вкусни, бананите са богати на субстанции, потребни за храносмилателната система и най-много за регенериране, укрепване, възстановяване на микрофлората и кръвосъсирването. В Южна Индия неузрелите банани даже се включват в диетата на хора, страдащи от язва и гастрит.

Стомашните проблеми, като газове и отичане могат да бъдат много неприятни и смущаващи, само че не значат, че безусловно имате проблем с храносмилателния тракт. Обикновено те са породени от неприятни хранителни привички и някои тъкмо избрани храни.

Но както има артикули, които нервират стомаха, по този начин има и такива, които му въздействат доста добре. Точно такива са бананите. Те имат доста изгоди за целия организъм и могат да се оправят с някои здравословни проблеми.

Как да лекува киселинен рефлукс с банани?

Бананът работи като натурален антиацид, който понижава равнищата на киселината в стомаха. Той също по този начин покрива стомашната лигавица, като по този метод защищава от стомашната киселина и нейните резултати. Бананите са богати на калий, който спомага за по-добро храносмилане и всмукване на храни в стомаха.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР