Освен че са изключително сладки, хамстерите се считат за най-добрият

...
Освен че са изключително сладки, хамстерите се считат за най-добрият
Коментари Харесай

Дали да си осиновите хамстер?

Освен че са извънредно сладки, хамстерите се смятат за най-хубавият избор като първи домакински любим. Но преди да осиновите хамстер, има пет значими въпроса, които фамилията ви би трябвало да обмисли.

Защо хамстерите са дейни нощем?

Хамстерите са нощни животни и по тази причина ще бъдат най-активни през нощта. Малко евентуално е хамстерът да бъде деен приятел денем, само че в случай че имате време за игри по-късно вечерта, осиновяването на хамстер може би е вярното решение за вашето семейство.

Имате ли дребни деца?

Тези мънички рошави другари изискват деликатно пипане. Според експерти, децата под осем годишна възраст би трябвало да са под контрол на възрастен, когато държат хамстер. Също по този начин мощните звуци и внезапни придвижвания могат елементарно да го изплашен. Хамстерите са съвършен размер за дребните детски ръчички, само че възрастните би трябвало да се погрижат детето инцидентно да не изтърве хамстера, да не го стисне прекомерно мощно или да не го уплаши толкоз, че детето да бъде ухапано.

Бременна ли сте?

Домашните любимци (гризачи) като хамстерите са евентуален контейнер на бактерията салмонела. Салмонелозата е тип хранително натравяне, което може да аргументи интензивно заболяване при здрави възрастни и по-остри проблеми при хора със слаба имунна система. Деца под пет години са извънредно възприемчиви към бактерията. Също по този начин салмонелата може да провокира и по-сериозни затруднения, в случай че болна майка съобщи бактерията на новородено дете.

Какъв е бюджетът ви?

 Храна за хамстер

Една от аргументите хамстерите да са идеални за първи домакински любим е, че не изискват скъпи джаджи. Но все пак би трябвало да имате поради всички разноски при развъждане на хамстер. Хамстерът се нуждае от задоволително огромна клетка, поилка, постелка и храна. Играчките също са нужен аксесоар, тъй като хамстерите са доста дейни и се нуждаят от стимулация. Може да разнообразите клетата им с разнообразни катерушки, убежища за криене и разнообразни играчки за гризане от уместно дърво.

Колко време можете да отделите?

В съпоставяне с котките и кучетата, хамстерите имат релативно къс живот – от 2.5 до 3 години. Това може да е привлекателна характерност за фамилии, които желаят да пробват живот с домакински любим. Но също по този начин имайте поради, че за дребните деца би било мъчно да одобряват гибелта на домакински любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР