Освен че премахва миризмите, содата за хляб може да премахне

...
Освен че премахва миризмите, содата за хляб може да премахне
Коментари Харесай

Избели прането без белина – ето как

Освен че отстранява миризмите, содата за самун може да отстрани петна и да направи прането ви меко. Просто изперете прането си с перилен препарат, който сте употребявали преди, само че забравете за белина.

Белите облекла нормално се оцветяват доста бързо при контакт с нещо. След известно време те също получават жълтеникав нюанс. За да избелим светлте си облекла, постоянно сме принудени да използваме химически артикули, които сега се продават по магазините.

Това важи изключително за артикули, които съдържат белина, за които производителите споделят, че са най-хубавото решение за възобновяване на истинския ярък колорит на вашите облекла.

За да ви помогнем обаче да избегнете всевъзможни домашни злополуки вследствие на потреблението на белина и препарати, които я съдържат, ще ви споделим няколко трикове, с цел да можете да перете и избелвате облеклата си по по-екологичен метод.

Можете да го извършите, като употребявате натурални артикули, с които постоянно разполагате у дома – с цел да се отървете от петна по тъканите и да си върнете истинския бял колорит.

Бял оцет

Белият оцет е гальовен към тъканите и ги омекотява естествено, тъй че можете да стоите надалеч от цялостните с химикали омекотители.

Указания за приложимост:
Не е за поверие, само че ето това вършат в скъпите хотели с кърпите
Чудили ли сте се в миналото по какъв начин е допустимо кърпите в скъпите хотели да са толкоз бели, толкоз меки и толкоз пухкави? Сигурни сме, че на...
Прочети повече
Добавете 1/2 чаша дестилиран бял оцет към пералната машина в допълнение към перилен препарат, който нормално употребявате, и стартирайте същия цикъл на пране, както постоянно.

Ако облеклата ви имат петна към врата, подмишниците или други зони и желаете да избелите тези зони, натъркайте малко бял оцет върху оцветените места и го оставете за към час, преди да поставите прането в пералнята.

Почистете прането, като употребявате тези естествени способи:

Сода за самун

Това е артикул с доста преимущества – содата за самун е в действителност евтина, има способността да прониква надълбоко в тъканите, спомага за избелването им, а също по този начин отстранява петната от тях и ги омекотява.
Перфектно избелване на пожълтелите завеси!
Горещите дни са съвършени за разчистване и пране на по-мащабните тъкани в къщата. Едни от тях са пердетата, които ни чакат по цяла годин...
Прочети повече
Указания за приложимост:

Добавете 1/2 чаша сода за самун в пералната машина в допълнение към нормалния си перилен препарат и изперете на нормалната стратегия. Не забравяйте постоянно да отделяте бялото пране от цветното – това е в действителност значимо.

За дълбоки петна нанесете сода за самун, смесена с малко лимон, непосредствено върху оцветената зона.

Кислородна вода

Водородният пероксид е съвършен за грижа за бели облекла.
Избелването на облеклата в никакъв случай не е било толкоз елементарно с тези трикове
Често ни се случва белите ни облекла да за потъмнели и още по-лошо - добили различен цвят поради нещо друго инцидентно попаднало в пералнята....
Прочети повече
Указания за приложимост:

Добавете 1/2 чаша 3% кислородна вода към препарата, който нормално употребявате за пране. Можете също да нанесете течността непосредствено върху петното.

Лимонов сок

Лимоновият сок е естествено стипчив артикул със стягащи свойства, който ще почисти в дълбочина тъканните нишки, ще помогне за избелването им, ще отстрани петната и ще остави облеклата ви свежи и бели.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР