Освен че обеща реципрочен отговор на Русия след изгонването на

...
Освен че обеща реципрочен отговор на Русия след изгонването на
Коментари Харесай

Има ли политическа сила, която да пита Конституционния съд: повече национален предател или повече шпионин е действащият президент?

Освен че даде обещание взаимен отговор на Русия след изгонването на 70 съветски шпиони от България, което значи, че би трябвало да имаме 6 посолства в Москва, външният министър Лавров през вчерашния ден сподели нещо доста показателно: " Ръководството на тази страна с удивление възприе оповестеното от министър-председателя решение, което не се основаваше на процедурите, открити в България за подобен тип внезапни придвижвания.”

В момента няма друго " управление в България ", което би реагирало по този начин с изключение на президента.

Български или съветски президент е Радев

е въпрос, който ни терзае шеста година. Всеки му дава отговор съгласно личните си политически пристрастия. Но цитираният, а и много други образци, към този момент дават съображение за различен въпрос – реализира ли състава на закононарушението държавна измяна жителят на Дондуков 1?

Знам какъв брой е обтекаемо това разбиране и какъв брой мъчно се потвърждава, че някой е „ консумирал състава на това закононарушение “. Но доста хора несъмнено към този момент са не запомнили, че през януари 2020 основният прокурор Гешев изиска от Конституционния съд да изтълкува безусловно всяка дума от член 103 от Конституцията. Гешев попита: „ Припокрива ли се по наличие понятието „ държавна измяна “, употребявано в член 103, алинея 1 от Конституцията, с закононарушенията, визирани в Глава първа „ Престъпления срещу Републиката “, Раздел I „ Измяна “ от Особената част на Наказателния кодекс? “

Конституционните съдии дадоха отговор, че наличието на понятието „ държавна измяна “ по член 103, алинея 1 от Конституцията не е тъждествено със наличието на понятието „ измяна “ по смисъла на Раздел I, Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс. Като „ държавна измяна “ следвало да бъдат разбирани и други закононарушения срещу Републиката, които президентът би могъл да реализира при осъществяване на конституционно предоставените му функционалности.

Да поясня, че Раздел І “Измяна” съдържа в себе си похищения против вътрешната сигурност в страната или похищения против властта от вътрешната страна. Раздел II е още по-интересен. Той се назовава “Предателство и шпионство” и съдържа закононарушения, които съставляват подпомагане на друга страна в нейната активност против България.
Радев в избран смисъл

протяга ръка и против властта отвъре,

и спомага на друга страна в нейната активност против България. Това ражда алтернативата повече народен изменник или повече разузнавач е настоящият президент? Има ли политическа мощ, която да зададе подобен въпрос на Конституционния съд?
Едва ли. Това би могло да се случи единствено в свят, който не е част от Руския свят. България за жалост към момента е. Българският президент ще резервира поста си, само че загуби престижа си.
Вече забравихме юмрука против мафията. Но постоянно ще помним козируването пред Москва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР