Освен Аспаруховия мост, с изключителен напредък се изпълняват и останалите

...
Освен Аспаруховия мост, с изключителен напредък се изпълняват и останалите
Коментари Харесай

Министър Нанков обяви кога започва ремонта на бул. „Левски“ и как се изпълняват другите важни за Варна проекта

Освен Аспаруховия мост, с извънреден прогрес се извършват и останалите значими за Варна планове, разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков във Варна през днешния ден.

Той акцентира, че общината се оправя сполучливо с тежките процедури по отчуждаване, парцеларни проекти и издаване на строителни позволения на стадии за построяването на бул. „ Левски “, ремонта на бул. „ Сливница “, както и за бул. „ Мара Тасева “ и парковото пространство в „ Аспарухово “.

В момента се приготвя площадката за част от трасето и най-късно при започване на месец ноември би трябвало да започват строителните действия по бул. „ Васил Левски “. Крайният период за осъществяването на плана е 15 август, само че обозрим период за завършването му е 1 юли идната година, уточни министърът.

Николай Нанков напомни, че предпочитани обекти през идната година ще бъдат ремонтът на 6,8 км от Автомагистрала „ Черно море “ от страната на Варна в посока Бургас и обходния път на Черноморската столица с пътно оборудване при Игнатиево, което да изведе директния трафик отвън града.

За четири месеца свършихме това, което, за жалост, 2 години не успяхме да реализираме във връзка с тол системата, сподели в отговор на въпрос районният министър. Той напомни, че към този момент има определен реализатор, който би трябвало да показа съответните документи, с цел да може да се пристъпи към подписване на контракт. Поели сме ангажимент и пред обществото, и пред премиера, в края на 2018 година да имаме работеща тол система, акцентира той и добави, че срокът за внедряването й е 7 месеца, след което ще има 12-месечен период за изпитване, оценка на успеваемост и поправяне на недостатъци, при положение на проявление на такива.

На въпрос за ремонт на пътя към к.к. „ Златни пясъци “ министър Нанков заяви, че, с изключение на да се рехабилитира пътя до разклона за Аладжа манастир, се обмисля по-амбициозната концепция двулентовият път след Т-образното кръстовище да се разшири с още една лента. Трасето, обаче, попада в предпазена околност и е належащо провеждането на специфични процедури. Затова с Агенцията по геодезия, картография и кадастър се разисква дали може и по какъв начин да се случи разширението на платното с още една лента, добави той.

Текущият ремонт на сектора се планува да бъде изпълнен в границите на два месеца, разгласи министърът. При осъществяването на строителните действия ще би трябвало да бъде преместен и водопроводът, сподели още той и изясни, че оборудването не е включено в огромния воден план на Варна, за който сега се изготвя прединвестиционно изследване. Очаква се осъществяването му да бъде предоставено при започване на идната година, а индикативната стойност е 110 млн. лева, като е допустимо тя да бъде редуцирана. Около 100 млн. лева ще бъде европейското финансиране за възстановяване на ВиК инфраструктурата на Варна, осведоми Николай Нанков.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР