Осуетеният опит за отвличане на белгийския министър на правосъдието Венсан

...
Осуетеният опит за отвличане на белгийския министър на правосъдието Венсан
Коментари Харесай

Опит за отвличане на белгийския министър на правосъдието заради заловени наркотици за 13 млрд. евро

Осуетеният опит за похищение на белгийския министър на правораздаването Венсан ван Кикенборн е обвързван с следствие, довело задържането на стотици участници в мрежа за разпространяване на опиати и залавянето на наркотични субстанции за 13 милиарда евро. Това оповестяват медии в Белгия, като означават, че Кикенборн може да остане под полицейска защита още дълго време.

Никога не си бях представял сходно нещо, за наркотрафикантите към този момент не е задоволително да владеят пристанището в Антверпен, а желаят да овладеят обществото, разяснява министърът. Според него нападателите целят да посегнат на жителите, както вършат терористите. Очакват да понижим натиска, само че това няма да стане, живеем в правова страна, а не в страна на картелите, добави той.

Миналата есен белгийските управляващи оповестиха, че са пробили отбраната на мобилно приложение, което е осигурявало дискретност на диалозите и е било употребявано в средите за разпространяване на кокаин. Без постигнатия пробив, полицията не е била в положение да наблюдава връзката сред нарушителите.

Белгийският основен прокурор Ерик ван Льо разясни, че Белгия се е трансформирала в място за систематизиране в Европа на кокаина от Южна Америка, внасян през пристанището в Антверпен. Според Ерик Снук, началник на федералната правосъдна полиция, без подозрение интернационалната и международната проведена престъпност наподобява доста добре са се настанили в Белгия.

За опита за похищение на Кикенборн в началото бе обявено в края на предходната седмица. Засега е известно, че по случая са арестувани четирима холандци, за които се чака да бъдат предадени на белгийските управляващи.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР